karczmarz Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Chciałbym zabrać na grilla kega, pogoda iście letnia, więc przydałoby się go czymś schładzać. Myślałem o włożeniu kega do fermentora wypełnione wodą + wkłady do lodówki turystycznej. Macie może jeszcze jakieś inne patenty na chłodzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Ostatnio zdjęcia z takiego rozwiązania wrzucał FurioSan lodówka duża (kadź zacierna) z lodem i w to keg włożony. Zamiast lodówki może wiadro zaizolować karimatą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Lodowka z lodem, i wezownica w środku, i przez to przepuszczane ciepłe piwo - takie chłodzenie w przepływie Ewentualnie schlodz kega w domu mocno, później owin jakimiś karimatami - tak szybko się nie ogrzeje. Edytowane 1 Lipca 2016 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Coś takiego: http://i.imgur.com/5wDcV73.jpg Powiem, że kilkukrotnie zabierałem kega w plener, schłodzenie przez noc i owinięcie go karimatą zwalnia ochładzanie. Te 3-4h wytrzyma w takim stanie Jak to gdzieś nad jeziorem to po prostu go wrzuć szczelnie zamkniętego na dno jeziora tam jest najlepsze chłodzenie A jak nie to duża skrzynia + lód najlepsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 keg wsadzony w fermentor i dopełnione lodem - sprawdza sie w mojej lodówce też jest ok ale tam trzeba dwa kegi wsadzic albo duzo wiecej lodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi