grzechu_k Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam serdecznie. Piwowarstwem interesuję się od kilku lat. Niestety zawsze były inne wydatki i byłem tylko "czytaczem". Pod koniec minionego (2009) roku postanowiłem z kolegą kupić sprzęt i zacząć warzyć (ach ten kryzys ;-)). Do dzisiaj jesteśmy po: 1) Lager z brewkitu BREWMAKER - już nadaje się do picia 2) Stout zestaw ekstraktów browamatora - pitne, ale jeszcze mało gazu 3) Pils z zacieraniem (dolna fermentacja - fermentuje) 4) Pszeniczne z zacieraniem - fermentuje Zostały nam materiały na Irish Red Ale. Mam nadzieję, że dużo się od Was nauczę, a w przyszłości sam pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam !! Ładny "dorobek" ! Ja się cały czas zbieram... z "innych" przyczyn. Widzę szeroką paletę piw... ja się mam zamiar skoncentrować raczej na mniejszej różnorodności. Pozdrawiam, WITAM i POWODZENIA !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam Miłej lektury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam piwowara , a pod bokiem masz nauczyciela z super browarem o jakim inni mogą tylko pomarzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Siemasz kolego piwowarze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam piwowara , a pod bokiem masz nauczyciela z super browarem o jakim inni mogą tylko pomarzyć Wiem. Najśmieszniejsze jest to, że mieszkamy bardzo blisko siebie (można spojrzeć na mapę browarów, gdzie też się "zaznaczyłem"). Widzę szeroką paletę piw... ja się mam zamiar skoncentrować raczej na mniejszej różnorodności. Pozdrawiam, WITAM i POWODZENIA !!! Szeroka paleta, ponieważ kolega i ja mamy trochę inne gusty piwne (i nie tylko). Ale dzięki temu lepiej się bawimy, bo każdy z nas ma inny pomysł na daną warkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 (edytowane) Witam sąsiada coś się wreszcie zaczyna dziać na moim terenie :) zapraszam do garażu jak mrozy puszczą Edytowane 26 Stycznia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Na pewno skorzystam z zaproszenia. Mam nadzieję na kilka porad i pewnie przyniosę coś do oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam i pozdrawiam z Gór Wałbrzyskich dzisiaj -21°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam i ja kolejnego piwowara. Dziś to prawdziwy wysyp nowych piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi