Samuel_Vimes Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Widzieli nowego Bulldoga ? Podobno od stycznia ma się pojawić w dystrybucjiWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Wygląda ciekawie. Podrzuć jakiegoś linka na jego temat, chętnie poczytam.Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Wygląda ciekawie. Podrzuć jakiegoś linka na jego temat, chętnie poczytam.Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu TapatalkaDużo info nie mam, ale sterownik już z programowalnymi krokami zacierania, pompa jak w GF. No i z tego co się chwalił koleś, który dostał do testów to kocioł posiada podwójną ściankę.Na globalnej grupie fb użytkowników Bulldoga jest więcej informacji.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eNDi Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dnia 18.12.2017 o 17:59, zegancio napisał: Czekamy na filmik z wprowadzania ustawień. Przepraszam ale przed świętami urwanie... głowy. Filmik z programowania poniżej. Opis programowania wklejony jutubowymi napisami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Nowa wersja bulldog zapowiada się fantastycznie. Sterownik wyciągnięty na zewnątrz, z tego co widać odłączany co przyda się przy myciu kociołka. Jeśli w celują się z ceną to może być świetny sprzęt w porównaniu do gf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teufel Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Mam wersję z początku 2017 (Coobra chyba v2). Chętnie bym kupił tę wersję powyżej, jeśli byłby w wersji 40l+, żeby robić zasyp piwa z zasypem do 12kg. Przedwczoraj robiłem Barley Wine (28.4BLG) i musiałem robić w garze 45l. Razem ze sprzątaniem i uwarzeniem piwa wysłodkowego zeszło się 12h. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez teufel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dnia 29.12.2017 o 16:43, teufel napisał: Mam wersję z początku 2017 (Coobra chyba v2). Chętnie bym kupił tę wersję powyżej, jeśli byłby w wersji 40l+, żeby robić zasyp piwa z zasypem do 12kg. Przedwczoraj robiłem Barley Wine (28.4BLG) i musiałem robić w garze 45l. Razem ze sprzątaniem i uwarzeniem piwa wysłodkowego zeszło się 12h. Wow masz chłopie siły ?. Jeśli nie przesadzą z ceną to jestem skłonny kupić sprzęt w przyszłym roku. Niestety coś czuję że cena poszybuje w górę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Nowa kobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpiwniczka Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Nowa kobra Wygląda nieźle i na 40L? Chcę to :-) . Do czego są dwa wężyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 No nie wiem nic więcej ale maja być 2 wersje 30 i 45l o ile pamiętam ...czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teufel Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Wysocki Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ciekawe czy poprawili sterownik względem stabilnego pomiaru temperatury u mnie w poprzedniej wersji bardzo skakała temperatura nawet o 5 stopni przez cały czas zaxierania tylko przy 100 stopniach trzymał stabilnie musiałem go kontrolować dodatkowym termometrem mocno mnie to denerwowło po kilku warkach kupiłem i zastąpołem ten sterownik nową wersją z Grainfathra. Nie wiem czy to było tylko w moim kociołku czy też mieloście podobne objawy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teufel Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 U mnie zazwyczaj skacze o 3 stopnie, rzadziej o 4 czy 5. Choć też mnie to trochę denerwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefJu Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 U mnie potrafiło pokazywać na sterowniku temperaturę o 10C wyższą od temperatury wewnątrz kotła. Różnice były tym większe im zimniej było w pomieszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Wysocki Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Widocznie wszystkie mają tą wade widziałem nawet prawie taki sam sterownik w wentylatorze pokojowym z nawilżaczem powietrza z w jakimś markecie budowlanym i temperatura tak samo na nim skakała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1231 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 U mnie potrafiło pokazywać na sterowniku temperaturę o 10C wyższą od temperatury wewnątrz kotła. Różnice były tym większe im zimniej było w pomieszczeniu.Grzałki i czujnik temperatury masz na dnie. Przy braku odpowiedniej recylkulacji wody tak się dzieje Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpiwniczka Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Grzałki i czujnik temperatury masz na dnie. Przy braku odpowiedniej recylkulacji wody tak się dzieje Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu TapatalkaChyba tak bo ja zauważyłem to samo gdy było za mało wody na dole. Wtedy sterownik co chwilę włączał i wyłączał grzałkę pokazując właśnie takie różnice rzędu 10 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1231 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Lepiej przy tych sprzętach dość grubo srutować żeby woda mogła szybciej krążyć i wtedy temperatura będzie stabilniejsza. Raz jak zesrutowalem za drobno to wypompowywało mi całą wodę z dna i temperatura strasznie mi wariowała. Teraz przed przerwą wyciągam sito i mieszam wszystko dobrze przez parę minut. Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Wysocki Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ale po wymianie tego sterownika na sterownik od Grainfathra Connect Control Box temperatura jest stabilna nawet jak jest mało brzeczki nad grzałką czujnik w tym samym miejscu czyli w dnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ten kociołek ze sterownikiem na zewnątrz mnie bardziej interesuje. Ma ktoś jakieś szczegóły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apek Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 A piwo wychodzi lepsze ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 33 minuty temu, Tomasz Wysocki napisał: Ale po wymianie tego sterownika na sterownik od Grainfathra Connect Control Box temperatura jest stabilna nawet jak jest mało brzeczki nad grzałką czujnik w tym samym miejscu czyli w dnie. bo masz sterowanie PID Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 4 godziny temu, Gwynbleidd napisał: bo masz sterowanie PID Wybacz za pytanie ,ale co daje sterowanie PID i co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpiwniczka Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) PID to algorytm regulacji który daje większą stabilność temperatury, w dużym skrócie - moc grzania jest proporcjonalna do różnicy temperatur (między temperaturą zadaną a zmierzoną). Moc grzania jest zazwyczaj płynnie regulowana (najprościej zrobić to wypełnieniem). A parametry takiego regulatora PID powinny być dobierane do konkretnego sprzętu. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez panpiwniczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Dzieki za info zobaczcie co jeszcze znalazłem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Wychodzi taniej jak ten od grainfathera także może łączyć się z WiFi itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi