browarek winiarek Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Zamierzam się do budowy kadzi zacierno-warzelnej z mieszadłem itp itd. Chcąc uniknąć przypalania się brzeczki wpadłem na pomysł aby podgrzewać kociołek "płaszczem" wokół ścian. Pytanie: czy ktoś zna jakieś rozwiązania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Grzałka opaskowa mikanitowa. Widziałem takie cuda u ludzi na forum, ale nie wypowiem się bo nie mam. Sam jestem ciekaw jak to się sprawuje, pomijając fakt że nie jest to tania sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Robiłem wstępny rekonesans, koszty są wysokie. Ale też jestem ciekaw jak to się sprawdza w praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek winiarek Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 dzięki! tylko na średnicę 40cm ciężko coś znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek winiarek Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 lepsza opcja 3W/cm2 czy 7W/cm2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek winiarek Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Odpowiedź jednej firmy: 3,5kW 350zl, druga firma: 3,5kW 950zl :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Ten gość ma coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek winiarek Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Właśnie też ti znalazłem ale dzięki :-) teraz pytanie jaka moc dobrac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dla "przypalania" lepiej mniej, ale też kwestia żebyś upchnął chociaż te 2000W (na 25l), albo 3000W na większe wybicia. No i kwestia ceny. Jaka jest różnica w cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek winiarek Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Jedna z firm odpisala ze wysokości ceny jest uzależniona od powierzchni. Ja pytalem o wymiar wysokosc 17cm na 110cm obwodu garnka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Weź pod uwagę że nie zawsze gar masz nalany "pod sufit". Ale myślę że w tych 17cm już to uwzględniłeś. Te wymiary dają Ci 1800 cm^2, więc spokojnie 3W/cm^2 wystarczy Edytowane 21 Lipca 2016 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek winiarek Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Po nocnych przemyśleniach chyba wezmę grzałkę prostą, miękką do wygięcia, 4 sztuki 1.0kW 1200mm, wygnę sobie i za cenę 230zł będę miał 4,1W/cm2. Gar 37l, wybicie liczę na te 25l, 4kW nie za dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Czy macie jakieś ciekawe patenty na izolowanie kadzi zacierno-filtracyjnej wykonanej z kega? Chodzi mi konkretnie o przyleganie ewentualnej maty na wytłoczeniach po obwodzie i uchwyty... Przy okazji ... czy po zakupie taboretów gazowych wymienialiście "oryginalne" dysze na jakieś inne? Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Singer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi