DanielN Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Pozdrawiam i witam Was serdecznie, Nazywam się Daniel i wraz z nieocenioną pomocą żony, Kasiu również Cię pozdrawiam, warzę piwo. Złapałem bakcyla i zachorowałem na hobby warzenia we wrześniu 2014. Zapewne jak wielu z Was zaczynałem od puszek, potem przyszły ekstrakty, by chyba naturalną koleją rzeczy zacząć zacierać. Nie ukrywam, że większość początkowej wiedzy czerpałem właśnie z *.piwo.org (dziękuję!) oraz wspomagałam się literaturą, która tylko wpadła mi w ręce. Przynajmniej raz w miesiącu wypełniam mieszkanie (sąsiedzi, moi nieocenieni recenzenci, mówią też coś o klatce schodowej) zapachem słodu i chmielu. Zacząłem też korzystać z depozytu na Stalowej 15 na warszawskiej Pradze. W zeszłą sobotę zostawiłem tam kilka swoich piw. Będzie mi niezwykle miło jeżeli ktoś z Was pokusi się o spróbowanie a jeszcze milej jak wystawi recenzję. Żona nazwała nasz domowy browar ‘Gruby Stefan’ i wyrysowała to urzekające logo w moim avatarze. Jako, że miała problemy z częścią ‘paszczową’ to sprytnym zabiegiem podsumowała je kocią naturą . Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam i do 'usłyszenia/zobaczenia' na ramach forum. Edytowane 25 Lipca 2016 przez Daniel / Gruby Stefan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Powodzenia i samych pysznych piw życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondek Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Będę w przyszłym tygodniu w piwnym krafcie więc poszukam Twojego piwa Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Będę w przyszłym tygodniu w piwnym krafcie więc poszukam Twojego piwa Powodzenia! Dzięki. Wszystkie piwa mają metryczki więc nie będzie problemu ze znalezieniem. Jako, że powoli zbliżają się chłodne wieczory, to we wrześniu podrzucę coś blisko stylu belgijskiego (rozpędzone FM20 pożarły 19.5°P na około 9% - wymaga to kilku jeszcze kilku tygodni układania). Natomiast, aby miło wspominać kończące się lato myślę, że IPA z Cascade na zimno będzie dobrym pomysłem. Taka zachęta, aby zajrzeć do depozytu na początku jesieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacher Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Mówisz, że wypełnisz mieszkanie zapachem słodu i chmielu? ty to masz dobrze, bo moim t...... w domu to Śmierdzi dlatego warze na wygnaniu ) powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Mówisz, że wypełnisz mieszkanie zapachem słodu i chmielu? ty to masz dobrze, bo moim t...... w domu to Śmierdzi dlatego warze na wygnaniu ) powodzenia... Niemal biorę za pewnik, skąd taka a nie inna nazwa Twojego browaru. Jednak cześć wpisu dotycząca zapachu sprawia, że czuję się trochę skonsternowany. Subiektywnie zapach słodu (Biscuit, Bohemian, Czekoladowy ...), oraz olejków eterycznych (zwłaszcza pierwsze uderzenie po zadaniu chmielu) utwierdza mnie w przekonaniu, że w końcu trafiłem w hobby. Zastanawia mnie teraz, czy wielu z nas ma problem 'banicji'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacher Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Mówisz, że wypełnisz mieszkanie zapachem słodu i chmielu? ty to masz dobrze, bo moim t...... w domu to Śmierdzi dlatego warze na wygnaniu ) powodzenia... Niemal biorę za pewnik, skąd taka a nie inna nazwa Twojego browaru. Jednak cześć wpisu dotycząca zapachu sprawia, że czuję się trochę skonsternowany. Subiektywnie zapach słodu (Biscuit, Bohemian, Czekoladowy ...), oraz olejków eterycznych (zwłaszcza pierwsze uderzenie po zadaniu chmielu) utwierdza mnie w przekonaniu, że w końcu trafiłem w hobby. Zastanawia mnie teraz, czy wielu z nas ma problem 'banicji'? Trafiłes w sedno Coz dam rade, moze wkrótce cos sie zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi