Jump to content

Serdeczne pozdrowienia z Warszawy od Domowego Browaru Gruby Stefan


DanielN

Recommended Posts

Pozdrawiam i witam Was serdecznie,

 

Nazywam się Daniel i wraz z nieocenioną pomocą żony, Kasiu również Cię pozdrawiam, warzę piwo. Złapałem bakcyla i zachorowałem na hobby warzenia we wrześniu 2014. Zapewne jak wielu z Was zaczynałem od puszek, potem przyszły ekstrakty, by chyba naturalną koleją rzeczy zacząć zacierać. Nie ukrywam, że większość początkowej wiedzy czerpałem właśnie z *.piwo.org (dziękuję!) oraz wspomagałam się literaturą, która tylko wpadła mi w ręce. Przynajmniej raz w miesiącu wypełniam mieszkanie (sąsiedzi, moi nieocenieni recenzenci, mówią też coś o klatce schodowej) zapachem słodu i chmielu. Zacząłem też korzystać z depozytu na Stalowej 15 na warszawskiej Pradze. W zeszłą sobotę zostawiłem tam kilka swoich piw. Będzie mi niezwykle miło jeżeli ktoś z Was pokusi się o spróbowanie a jeszcze milej jak wystawi recenzję. Żona nazwała nasz domowy browar ‘Gruby Stefan’ i wyrysowała to urzekające logo w moim avatarze. Jako, że miała problemy z częścią ‘paszczową’ to sprytnym zabiegiem podsumowała je kocią naturą ;). Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam i do 'usłyszenia/zobaczenia' na ramach forum.

Edited by Daniel / Gruby Stefan
Link to comment
Share on other sites

Będę w przyszłym tygodniu w piwnym krafcie więc poszukam Twojego piwa ;)

Powodzenia!

 

Dzięki. Wszystkie piwa mają metryczki więc nie będzie problemu ze znalezieniem. Jako, że powoli zbliżają się chłodne wieczory, to we wrześniu podrzucę coś blisko stylu belgijskiego (rozpędzone FM20 pożarły 19.5°P na około 9% - wymaga to kilku jeszcze kilku tygodni układania). Natomiast, aby miło wspominać kończące się lato myślę, że IPA z Cascade na zimno będzie dobrym pomysłem. Taka zachęta, aby zajrzeć do depozytu na początku jesieni :)

Link to comment
Share on other sites

Mówisz, że wypełnisz mieszkanie zapachem słodu i chmielu? ty to masz dobrze, bo moim t...... w domu to Śmierdzi dlatego warze na wygnaniu ) powodzenia...

Link to comment
Share on other sites

Mówisz, że wypełnisz mieszkanie zapachem słodu i chmielu? ty to masz dobrze, bo moim t...... w domu to Śmierdzi dlatego warze na wygnaniu ) powodzenia...

 

Niemal biorę za pewnik, skąd taka a nie inna nazwa Twojego browaru. Jednak cześć wpisu dotycząca zapachu sprawia, że czuję się trochę skonsternowany. Subiektywnie zapach słodu (Biscuit, Bohemian, Czekoladowy ...), oraz olejków eterycznych (zwłaszcza pierwsze uderzenie po zadaniu chmielu) utwierdza mnie w przekonaniu, że w końcu trafiłem w hobby. Zastanawia mnie teraz, czy wielu z nas ma problem 'banicji'?

Link to comment
Share on other sites

 

Mówisz, że wypełnisz mieszkanie zapachem słodu i chmielu? ty to masz dobrze, bo moim t...... w domu to Śmierdzi dlatego warze na wygnaniu ) powodzenia...

 

Niemal biorę za pewnik, skąd taka a nie inna nazwa Twojego browaru. Jednak cześć wpisu dotycząca zapachu sprawia, że czuję się trochę skonsternowany. Subiektywnie zapach słodu (Biscuit, Bohemian, Czekoladowy ...), oraz olejków eterycznych (zwłaszcza pierwsze uderzenie po zadaniu chmielu) utwierdza mnie w przekonaniu, że w końcu trafiłem w hobby. Zastanawia mnie teraz, czy wielu z nas ma problem 'banicji'?

 

Trafiłes w sedno :) Coz dam rade, moze wkrótce cos sie zmieni :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.