liver999 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Piwowarzy gdzie znaleźc informacje na temat belgijskich szczepów drożdży, a dokładnie rzecz ujmując:opisu szczepów drożdży. Dlaczego akurat piwa z tych 6 opactw smakują tak a nie inaczej. Jak to się stało że akurat tam wyewoluowały te szczepy. Jakie są charakterystyczne produkty ich fermentacji (związki chemiczne) decydujące o takim a nie innym smaku/zapachu piwa. ( chodzi o klasztorne piwa belgijskie: Chimay, Westmalle, itp ) moze rzuciła Wam sie w oczy jakas ksiazka na ten temat, albo artykuly, albo znacie kogoś kto sie bardzo mocno zajmuje piwowarstwem? bede wdzięczny za cokolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Stan Hieronymus - Brew like a monk. Pierwsze ci mi przychodzi do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się