binladen Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 W piwowarstwie siedzę już 6 rok; z czego przez 5 lat bawiłem się w brew kity. Z czasem zaczęło mnie to nudzić, więc udziwnianie w postaci zmiany drożdży, dochmielanie, warzenie na "czystych puchach". Temat się wyczerpał, czego konsekwencją było warzenie. Żeby miało to jakiś sens zarejestrowałem się pewno z rok temu aby podejrzeć bardziej doświadczonych rzemieślników. Trochę z dupy zacząłem oficjalny kontakt (bo od razu w dziale sprzedam - a to nie allegro), stad, też uznałem że wypadałoby się przedstawić. Warzę to co lubię, a więc jasne w stylu pils, lager i wynalazki w okolicach apa, ipa, po abw. Po "erze" brew kitów będzie już może z 20 warek ale ciągle się uczę. Konkludując; Marcin, 40 lat, alkoholik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Cześć, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakon Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Marcin, 40 lat, alkoholik Dobrze że jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Marcin, 40 lat, alkoholik Witaj Marcinie, cieszymy się wraz z braćmi tej wirtualnej społeczności, że postanowiłeś podobnie jak my ujawnić się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Konkludując; Marcin, 40 lat, alkoholik Twoje zdrowie Marcin Edytowane 6 Września 2016 przez Deathhammer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Konkludując; Marcin, 40 lat, alkoholik Twoje zdrowie Marcin Ehhh, tyle na rynku pojawiło się dobrych płynów, że trzeba wybierać albo albo zdrowie Edytowane 6 Września 2016 przez binladen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Tak się kończy warzenie kopiatego gara Do 50 -tki wpakowałem ok. 45-46l brzęczki. Wrząca brzeczka ostro zareagowała na kontakt z drewnianym mieszadłem. Poszedł ładny gejzer. Na straty poszło ok. 3-4l brzeczki, termometr z minutnikiem i noga Edytowane 9 Września 2016 przez binladen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Tak się kończy warzenie i noga taka nie wydepilowana, a fee A na serio, współczuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Tak się kończy warzenie i noga taka nie wydepilowana, a fee A na serio, współczuję. I tak miałem farta że pracowałem w krótkich gaciach. Tak to gacie zdjąłbym ze skórą Stopa trochę do kitu bo zdejmowanie buta trochę potrwało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Edytowane 9 Września 2016 przez binladen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi