GhousT Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam! Jestem jeszcze mało wtajemniczony. Rozmawiałem z kilkoma znajomymi którzy próbowali robić piwo z zestawu "zrób to sam" z allegro. Stwierdzili jednak ze jest niedobre i nie ma bąbelków. Interesuje mnie kwestia bąbelków. W jaki sposób zrobić by były w piwie ? Bo piwo bez bąbelków to nie piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 http://www.wiki.piwo.org/index.php/Rozlew A szczególnie fragment: "W przypadku rozlewu do butelek konieczne jest dodanie do piwa surowca do refermentacji, najczęściej jest to nieco cukru, który pozwala na wznowienie fermentacji i nagazowanie piwa CO2 pochodzącym z fermentacji." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrest Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Interesuje mnie kwestia bąbelków. np. takich? Poprostu nie zaluj cukru do refermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 ................. Interesuje mnie kwestia bąbelków. W jaki sposób zrobić by były w piwie ? Bo piwo bez bąbelków to nie piwo Deja vu, na ilu jeszcze forach zadałeś to samo pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Interesuje mnie kwestia bąbelków. np. takich? Poprostu nie zaluj cukru do refermentacji Czyż nie pieknie nagazowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się