ziomal-111 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Na wstępie chciałbym wszystkich powitać. Na imię mam Maciej i pochodzę z Gostynia. http://pl.wikipedia.org/wiki/Gostyń Od kilku dni czytam to forum i dziś naszła mnie ochota na rejestrację. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie uwarzenie własnego piwa. Na razie zajmuję się czytaniem i dokształcaniem na temat piwowarstwa. Czekam na moją skromna wypłatę i zakupuje zestawik z BA. Jak większość zacznę od brewkita. Pierwsze koty za płoty. Może z biegiem czasu i narastającej wiedzy zacznę warzyć z zacieraniem. Choć obecnie to dla mnie czarna magia. Jeszcze nigdy w moim krótkim życiu nie dane było mi spróbować piwa domowego. Mam nadzieję, że już niedługo będę miał okazję napić się własnego Przy okazji mam pytanie. Są tu piwowarzy z tej części Wielkopolski ? Może kiedyś była by okazja spotkać się na piwku. Moje hobby to muzyka reggae, bukmacherstwo i zbieranie kapsli. Choć moja kolekcja nie należy do "wielkich" Pozdrawiam. Wasze zdrowie Niestety nie własnym. Edytowane 30 Stycznia 2010 przez ziomal-111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam kolejnego piwowara z Wielkopolski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zacznij kolego od niechmielonego ekstraktu. Jest przy nim nieco więcej pracy niż przy brewkicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Witam Idź na całość i zacznij od zacierania. Edytowane 30 Stycznia 2010 przez zbynekkk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witaj czytaj,warz i łykaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam i ja ze południa. Jeśli boisz się nieudanych inwestycji to kup puszki, ale jeśli jesteś maniakiem piwa to podnieś poprzeczkę na zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam nowego forumowicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam serdecznie. Jestem z Ostrowa Wlkp. więc niedaleko. Możemy kiedyś się spotkać. A co do warzenia to prawdę mówiąc brewkita możesz pominąć - nic ciekawego się nie dzieje. Zacznij od ekstraktów. A zacieranie jest proste (jak to głosi, zgodnie z prawdą, artykuł w BA). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Choć obecnie to dla mnie czarna magia. Nic się nie przejmuj, po pierwszej warce zniknie "czarna" i zostanie tylko magia;) Nawet jak zdecydujesz się na początek na puchę, nie bój się potem eksperymentować z zacieraniem. Możliwości, efekty i frajda - nieporównywalnie lepsze. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witaj ja też jestem z Gostynia te z zaczynam dopiero pierwsze z puchy już jest , teraz drobne inwestycje bo balon do wina to nie to, kolejna pucha z ekstraktem zobaczymy co wyjdzie i adaptacja pomieszczenia na zacieranie i zbieranie sprzętu mnie czeka jakby co to możemy się spotkać i wymienić się skromnym doświadczeniem przy piwku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam! I również pozdrawiam z Wielkopolski Zacznij od zacierania ale wcześniej przejedź się na szkółkę niedzielną do Wrocławia - naprawdę warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam i ja , zerknij tu http://www.piwo.org/forum/map.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Z Gostynia do Opalenicy żabi skok mam jak się wezmę za zacieranie bedę musiał przyjechać na szkołę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 siemka powodzenia przy warzeniu warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Z Gostynia do Opalenicy żabi skok mam jak się wezmę za zacieranie bedę musiał przyjechać na szkołę cześć do mnie nawet masz ciut mniej i jeszcze a i ja bywam w twoich okolicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 czy ja wiem chyba tu i tu mam po równo zawsze moge podjechać to jednego i drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal-111 Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Jak zaczne warzyć a mam nadzieję, że będzie to marzec to będziemy śmigac razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 nie ma sprawy zawsze raźniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi