wena Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Ja byłem wczoraj w firmie zaopatrującej bary w całe zestawy do dystrybucji piwa. Kupiłem u nich trochę brakujących mi drobiazgów. Na pytanie o mycie i czyszczenie instalacji dostałem jedną zadawalającą mnie odpowiedź. Czyli to co stosuję do fermentatorów- gorąca woda nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku13 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Przy okazji zakupu kegów, dostałem w prezencie do przetestowania, takie coś: POLANA 914 Piwo - Alkaliczny niepianowy środek myjący z dodatkiem substancji antybakteryjnej do czyszczenia instalacji nalewowych i układów zamkniętych (CIP) Nie próbowałem tego jeszcze, ale cokolwiek to jest, nazwa brzmi ładnie. Skład: - wodorotlenek potasu - podchloryn sodu - związki powierzchniowo czynne - sekwestranty ? (może wiecie co to jest...) - deflokulanty Sposób użycia: - przepłukać przewody czystą wodą - wprowadzić roztwór myjący 1%, temp. 35-45°C na 15-20 min. - przepłukać wodą Preparat jest niepieniącym się płynem. Roztwory robocze nie są agresywne w stosunku do metali, szkła, ceramiki, tworzyw sztucznych i gumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thengel Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 oo oo oo bardzo ciekawe rzeczy tu opisujecie chetnie dowiem sie czegos wiecej od doswiadczonych zakupiel w tym roku roll bar z schladzarka kolumna i butla co2 teraz chce to wszystko umyc i odkazic bo na dluuugi wekend chce odpalic i raczyc sie lanym piwkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi