massmess Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Drodzy forumowicze, W mojej ostatniej warce chmielonej między innymi citra wyszły niepożądane aromaty(coś w temacie skarpet) o które podejrzewam chmiel, jako że zostało mi ok. 50 g citry pytanie brzmi czy zastosowanie jej na goryczkę czyli tak maks do 30 min gotowania ma sens i nie zepsuje smaku piwa czy mimo Wszystko lepiej odpuścić? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Na 60 min wrzucałbym bez obawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Na 60 min wrzucałbym bez obawień. A ja bym odradzał. Kwas izowalerianowy wrze w 176°C. Nie ma szans żeby go odparować w trakcie gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuki33 Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Powiem krótko: lambic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
massmess Opublikowano 10 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Widzę ze zdania sa podzielone w takim razie pytanie pomocnicze. Czy po dodaniu do gotowania skarpety będzie czuć od razu po gotowaniu czy potrzeba czasu (fermentacja) żeby ten niewątpliwie intrygujący zapach się pojawił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się