Seba667 Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Moja receptua lecz niewien jak dobrać chmiel 4kg pale ale 0,75 monachijski 0,3 caraplis chmiele Citra 100g Cascade 70g Mosaic 15g Simcoe70 g Proszę o pomoc ile i na jaki czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Cześć. Daj tak: FWH 30 g Citra 5 minut - 20 g Simcoe, 20 g Cascade Na zimno - 50 g Cascade, 50 g Simcoe. Mi ta mieszanka chmielu bardzo przypadła do gustu. Smak i aromat żywiczno - cytrusowo - lekko owocowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Tylko niestety 2015 zbiór simcoe odnoszę wrażenie, że gdzieś zgubił swoją żywiczność U mnie ostatnio idzie w tropiki. Edytowane 6 Października 2016 przez Skajo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 To ma być standardowa warka 20l 15blg czy z 25l i 12 blg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Tylko niestety 2015 zbiór simcoe odnoszę wrażenie, że gdzieś zgubił swoją żywiczność U mnie ostatnio idzie w tropiki. To widocznie miałem szczęście kupując chmiel i dał mi leśną, sosnową żywicę przy może odrobinie tropików i owoców. A jeszcze lepiej skomponowało się z ciemnymi słodami. Moim zdaniem jest to jedna z najlepszych kompozycji chmielowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Culter Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) MI też Simcoe z tego zbioru dodane na smak dało żywicę. Spotkałem się nawet z opinią, że czuć choinką samochodową :-\ Edytowane 6 Października 2016 przez Culter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi