Jump to content

Wędzone Pumpkin Ale


Wania

Recommended Posts

Tak mi chodzi po głowie, żeby zrobić w tym roku Pumpkin Ale, ale tym razem w wersji wędzonej. Jakoś fajnie mi wędzonka do takiego jesiennego piwa pasuje. 

 

Wczesniej robilem wedlug tej receptury:

 

http://domowybrowarmole.blogspot.com/2013/01/piwo-dyniowe.html

 

I o ile zasyp jest spoko. Wymienilbym po prostu czesc pilzna na ktorys z wedzonych slodow. Natomiast wydaje mi sie, ze taki dobor przypraw srednio do wedzonki pasuje. 

 

Zakładam rezygnację z przypraw w ogóle albo pokombinowanie z czymś innym? I tutaj pytanie, z czym? Przychodzi mi do glowy pieprz, ale moze ktos ma jakies inne pomysly?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jak zrezygnujesz całkiem to będziesz miał zwykłe wędzone brown ale, bo dynia sama z siebie praktycznie nic nie wnosi.

 

No znam problem, bo robiłem dyniowe. Co najwyżej kolor ładny daje.  Dlatego kombinuje, jak podejść do tematu ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.