kris81 Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 przy takim blg jakie miales to dwie paczki obowiazkowo trzeba wsypac na te 20 litrow, tak zreszta juz ktos wspominal powyzej. Uzywalem dwa razy tych drozdzy i zawsze po 12h ladnie startowaly. W obu przypadkach zjechaly mi do 1.5/2 blg z 11/12. Piwo fermentowalo w temepraturze 8-10 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Moje zeszło do 3,5blg ( pomiar podczas zlewania do 2 wiadra) czyli jak dla mnie wszystko ok. Chyba mogłem je zostawić w tych 10°C zamiast przenosić do 13-14*. W środę ( 9.11) nastawiłem pilsa 12blg na gęstwie z tych drożdży. Wystartował ładnie po kilku godzinach. Stoi w 11°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się