raksO Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Witam! Przymierzam się w końcu do zakupu chłodnicy, bo można chłodzić w wannie. Znalazłem na Allegro taki twór: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6311238113 Myślicie, że do czegoś się nadaje? Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Trochę mała. Za te same pieniądze kupisz na forum dużo wydajniejszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Też przymierzam się do kupna chłodnicy i te proponowane na forum wyglądają o niebo lepiej i ze względu na większą powierzchnię chłodzącą mają na pewno większą wydajność. Cena praktycznie ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raksO Opublikowano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Właśnie szukam czegoś trochę tańszego, ale widzę, że będę musiał chyba zainwestować. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Kup sobie kawałek rurki na karbowane.pl, i będziesz miał tanio i dobrze. Albo im napisz żeby Ci zwinęli chłodnicę. Będzie 100x lepiej niż to co wrzuciłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipszu Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 https://www.karbowane.pl/chlodnica-zanurzeniowa-do-piwa-p-149.htmlmają gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Ja kupiłem 3.5 m miękkiej rurki miedzanej o ile pamiętam fi12, zwinołem ręcznie pod kształt pojemnika fermentacyjnego (typowy 33L), kupiłem na złomie beczkę 200L a na alledrogo pompę zanurzeniową. Koszt w sumie: rurka plus końcówki 70.-, beczka 20,-, pompa używ. 50.-. jest to oczywiście obieg wody zamknięty więc nie trzeba wylewać wody w kanał... chłodzenie 26L z temp. 100st/C do 20st/C 28min. Zainteresowanym podeślę foto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi