Tomasst Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam serdecznie wszystkich, Przygotowuję się do zrobienia piwka dla znajomego, który jest cukrzykiem. Czy ktoś wie, gdzie można dostać amyloglukozydazę w Polsce? AMG 300 L jest dostępne w wielu sklepach dla browarników, ale zagranicą. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 samej nie widziałem u nas za bardzo, fakt że się nie interesowałem, ale wiem że jest w zestawie nie wiem czy Ci się to nadaje http://www.winodomowe.pl/product-pol-501-Enzym-3w1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasst Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Super, zdecydowanie się przyda. Dziękuję za naprowadzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msto Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Możesz napisać coś więcej na temat koncepcji piwa dla cukrzyków i co dokładnie chcesz osiągnąć stosując ten enzym? Dzięki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasst Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Możesz napisać coś więcej na temat koncepcji piwa dla cukrzyków i co dokładnie chcesz osiągnąć stosując ten enzym? Dzięki, Jasne, koncepcja jest prosta jak budowa cepa. Diabetycy muszą uważać na ilość spożywanego cukru, więc należy go wyeliminować z piwa. Cukry złożone ulegają hydrolizie enzymatycznej w przewodzie pokarmowym powodując powstawanie glukozy. Chcę tym enzymem przenieść hydrolizę enzymatyczną z przewodu pokarmowego do piwa, żeby drożdże miały co jeść a nie człowiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msto Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedz. Brzmi sensownie. Rozumiem jednak, że piwo będzie mocno wytrawne w zasadzie bez cukrów resztkowych, tak? Czy może zostaną jakieś cukry totalnie nie rozkładalne, nie szkodzące cukrzykom a nadające piwu "ciało"? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasst Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Jestem przed pierwszą warką tego typu, także nie wiem co się stanie... jak już to zostaną cukry, które nie będą rozkładane przez organizm. Mam plan spróbować różnych temperatur zacierania. Spodziewam się w każdym razie blisko zerowych BLG, może nawet ciut na minus jak przy domowym winie jabłkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się