Jump to content

Prośba o sklasyfikowanie piwa


buamazur

Recommended Posts

Nie potrafię nazwać swojego piwa. Jestem jeszcze początkujący, więc proszę o wyrozumiałość. Jako że akurat dostałem kilka słodów postanowiłem zasypać:

1kg słód pszeniczny wędzony dębem

1kg słód jęczmienny wdzony bukiem

1kg monachjski

0,2kg Caprilla

0,5 karmelowy

1kg pilzneński klepiskowy

0,5 melanoidynowy

 

gotowanie 60' 68^C, wygrzew do 78°C

 

chmielenie:

60' Perle 30g

30' TNT 15g

5' TNT 15g

Drożdże US-05

Wyszło na początku 13BLG, po 2 tygodniach w temperaturze 14-17^C jest 3BLG

Link to comment
Share on other sites

Nie potrafię nazwać swojego piwa. Jestem jeszcze początkujący, więc proszę o wyrozumiałość. Jako że akurat dostałem kilka słodów postanowiłem zasypać:

1kg słód pszeniczny wędzony dębem

1kg słód jęczmienny wdzony bukiem

1kg monachjski

0,2kg Caprilla

0,5 karmelowy

1kg pilzneński klepiskowy

0,5 melanoidynowy

 

gotowanie 60' 68^C, wygrzew do 78°C

 

chmielenie:

60' Perle 30g

30' TNT 15g

5' TNT 15g

Drożdże US-05

Wyszło na początku 13BLG, po 2 tygodniach w temperaturze 14-17^C jest 3BLG

Nie lepiej zamiast TNT użyć np. Lubelskiego ?

TNT z tego co kojarzę to taka bajaderka ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

dz

 

Wędzony bezstylowiec.

 

Tak przy okazji - co Cię skłoniło do wrzucenia 0.5kg melanoidynowego?

Dziś próbowałem AIPA z Ciechana.W składzie słód melanoidynowy,przekonuje się coraz bardziej,że ten słód to zło :(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.