Viking Malt Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Mamy możliwość uwędzenia dowolnego słodu dowolnym rodzajem drewna (musi się tylko nadawać do wędzenia). Jedna partia to 250 kg, ale jeśli któryś ze sklepów piwowarskich złożyłby takie zamówienie, na pewno je zrealizujemy ? Możemy nawet uwędzić ten sam rodzaj dwa razy różnymi rodzajami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 https://polskieminibrowary.pl/2019/04/11/trzy-odslony-hoppy-grodziskie-grand-prix/ Zobaczcie recenzję miłośników grodziskiego - amerykańskiej interpretacji uwarzonej na naszych słodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 (edytowane) Czy ktoś używał w ostatnim czasie słodu wędzonego bukiem od Viking Malt? Kupiłem, ale nie wiem, jaki jest poziom wędzonki. Chcę zrobić Rauchbiera, ale chciałbym, żeby wędzonka była dość intensywna. Jeśli jest słaba, to słód pójdzie do czegoś innego. Edit: Zaryzykowałem. Przy zasypie z ok. 65% tego słodu brzeczka tylko homeopatycznie pachnie wędzonką. Może coś innego przykrywa, bo zasyp dość złożony, ale jestem jednak rozczarowany. Nie wiem ile słód leżał w sklepie, u mnie nawet nie tydzień. Na razie nie polecam. Może po fermentacji będzie lepiej. W każdym razie oczekiwałem czegoś więcej i więcej kupować nie zamierzam. Edytowane 4 Lutego 2022 przez Łachim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się