Skocz do zawartości

Extra Styrian Dana


Rekomendowane odpowiedzi

Kraj pochodzenia: Słowenia (SLO)
Odmiana: aromatyczno-goryczkowy
Średnia zawartość alfakwasów: 11-16%
Krótki opis: Chmiel aromatyczno-goryczkowy powstał jako krzyżówka niemieckiego chmielu Hallertauer Magnum ze słoweńskimi chmielami w Słoweńskim Instytucie Chmielu i Piwowarstwa w miejscowości Žalec.
Chmiel Dana charakteryzuje się następującymi aromatami:
kwiatowym, cytrynowym, owocowym i ziołowo-żywicznym.


źródła: https://nl.wikipedia.org/wiki/Extra_Styrian_Dana

http://www.hopslist.com/hops/aroma-hops/dana/
http://www.hmezad.si/hops/hop-varieties/ekstra-styrian-dana

http://www.brewuk.co.uk/forums/viewtopic.php?f=9&t=5597

http://www.svezapivo.hr/proizvod/161

https://stravale.com/2013/04/14/47/

Edytowane przez Igorrodz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.