Igorrodz Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Kraj pochodzenia: Słowenia (SLO)Odmiana: aromatyczno-goryczkowyŚrednia zawartość alfakwasów: 11-16%Krótki opis: Chmiel aromatyczno-goryczkowy powstał jako krzyżówka niemieckiego chmielu Hallertauer Magnum ze słoweńskimi chmielami w Słoweńskim Instytucie Chmielu i Piwowarstwa w miejscowości Žalec.Chmiel Dana charakteryzuje się następującymi aromatami: kwiatowym, cytrynowym, owocowym i ziołowo-żywicznym.źródła: https://nl.wikipedia.org/wiki/Extra_Styrian_Dana http://www.hopslist.com/hops/aroma-hops/dana/http://www.hmezad.si/hops/hop-varieties/ekstra-styrian-dana http://www.brewuk.co.uk/forums/viewtopic.php?f=9&t=5597 http://www.svezapivo.hr/proizvod/161 https://stravale.com/2013/04/14/47/ Edytowane 16 Listopada 2016 przez Igorrodz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się