bocian Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Macie jakiś sposób na kluchy tworzące się przy mieszaniu w zimnej wodzie zamiennika cukru z BA? Za każdym razem mnie to wkurza, moze to wina mieszadełka? używam tej "łychy" bialej z zestawu startowego z BA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Sypać powoli, wciąż mieszając? Ew użyć wody cieplejszej niż zimna? Poszło z fona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Podgrzej wodę i mieszaj aż się rozpuści. Alexy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Sypie powoli ciągle mieszajac. Właśnie oglądałem Kopyra i mówił zeby zimna dac bo nie będzie kluchow, a widac jest odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Tak z ciekawości.. polecacie coś lepszego? Bo sprobowalbym z czyms innym teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Zostaną Ci ekstrakty słodowe, albo ekwiwalenty polepszacza z BA proponowane przez inne. Co do kluchów, woda nie powinna być ani za ciepła, ani za zimna. (Goldilocks water xD) Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Przy pierwszej warce też kierowałem się wskazówkami Kopyra i niestety było tak jak w twoim przypadku. Każdą warkę z brewkitu staram się podgrzać niemal do wrzenia, więc i tak się wszystko rozpuszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 coś lepszego? zacznij zacierać ewentualnie ekstrakt płynny, a na te wynalazki szkoda kasy lepiej cukier dać normalny taniej a efekt ten sam (chyba bo nie wiem co to za mieszanka,może ekstrakt z glukozą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Podobnie jak Gawon - przy zabawie w brewkity polecam ekstrakt płynny. Warto dać trochę więcej kasy, ale ile to nerwów zaoszczędza. Dwa razy tylko użyłem suchego ekstraktu i jaka to była masakra, jak się tworzyły grudy, ciężko to było rozpuścić, łapało wilgoć momentalnie, lepiło się do paczki i wszystkiego z czym miało styczność. Lepiej sobie darować cukier i jakieś jego zamienniki i inne wynalazki, chyba że lubicie piwo o smaku bimberku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponqero Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Ja mieszałem wg wskazówek Kopyra - zimna woda i trzepaczka do jajek i wszystko się dobrze rozpuściło. Kluchy były na początku wsypania zamiennika cukru, ale po 2-3 minutach bełtania wszystko rozpuściło się idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się