Spirit Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Swoją przygodę z warzeniem zacząłem tydzień temu od brewkita Coopers European Lager, które właśnie kończy pierwszą fermentację. Wkrótce przymierzam się do pierwszego zacierania i zgłębiam wiedzę na forum. Będę chciał się specjalizować w lagerach i pilsnerach. Przynajmniej te rodzaje piw mi najbardziej smakują. Koelsch na początek to dobry wybór? Chciałbym robić piwo podobne do Pierwszej Pomocy Pinty. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown000 Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Hmm, jak by to delikatnie powiedzieć Gwarantuje ci że nie będziesz warzył tylko i wyłączni lagerów i pilsów. Czy próbowałeś jakieś inne kraftowe piwa ? Mam namyśli inne style ? Za parę warek pierwsza pomoc będzie ci mało Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirit Posted November 23, 2016 Author Share Posted November 23, 2016 Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Nawet tak się zastanawiam jak tu trafiłem. Pierwsze piwo kraftowe jakie piłem to APA nie pamiętam czyjej produkcji(chyba pinta), ale do dzisiaj pamiętam smak chmielu tego piwa. I tak to się chyba zaczęło. Później była IPA dla mnie trochę za bardzo intesywna. Na końcu witbier z Miłosława, ale to piwo nie w moim stylu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki161 Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Witbier z Miłosława to ulubione piwo mojej kobiety i jednocześnie styl piwny, dla którego mogę swobodnie warzyć w domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts