dpiast Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 You make my day :-D hahaha :-P Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A co sądzicie o zasypie: 90% Pale Ale, oraz 10% Karmelowy 30 ? Drożdże US-05 lub Kłosy Kansas, chmiele - prawdopodobnie Cascade PL i Chinook PL, może coś jeszcze ;-) Chmielenie mniej wiecej jak w FAH. http://www.wiki.piwo.org/Full_Aroma_Hops_,_Carlberg_%28wersja_na_20l%29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A co sądzicie o zasypie: 90% Pale Ale, oraz 10% Karmelowy 30 ? Drożdże US-05 lub Kłosy Kansas, chmiele - prawdopodobnie Cascade PL i Chinook PL, może coś jeszcze ;-) Chmielenie mniej wiecej jak w FAH. http://www.wiki.piwo.org/Full_Aroma_Hops_,_Carlberg_%28wersja_na_20l%29 Jak już się podpinasz pod temat, to chociaż pod odpowiedni, a nie pierwszy, w którym jesteś. Bo ten przepis do "single hop" pasuje, jak RIS do "single malt". A żeby zaspokoić Twoją ciekawość: wyjdzie piwo. A jakie konkretenie to zależy od zacierania, chmielenia (ale to "mniej więcej" znamy), jakich ostatecznie użyjesz drożdży i w jakich warunkach przebiegnie fermentacja. Na pierwszy rzut oka można jedynie powiedzieć, że MOŻE to być dobre piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Oczywiście nie zamierzam używać obu chmieli naraz. Podobnie jak autor wątku chcę uwarzyć kilka piw tak samo zacieranych, ale każde nachmielić innym chmielem. Chmielenie i zacieranie mniej więcej tak jak w recepturze z linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Oczywiście nie zamierzam używać obu chmieli naraz. Podobnie jak autor wątku chcę uwarzyć kilka piw tak samo zacieranych, ale każde nachmielić innym chmielem. Chmielenie i zacieranie mniej więcej tak jak w recepturze z linka. A, no chyba że tak Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się