dirk gently Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Cichą fermentację drożdże i tak zrobią, czy przelejesz czy nie. Ogólna zasada - jeśli nie wiesz dokładnie po co się coś robi to lepiej tego nie rób bo możesz narobić więcej szkody niż pożytku. Np. "tydzień burzliwej i tydzień cichej" plus wystawienie fermentora na balkon to krótka droga do granatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid77 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Wiem, że drożdże zrobią cichą, ale przy okazji pozbyłbym się całego syfu przed rozlaniem do butelek.. buber 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 ale przy okazji pozbyłbym się całego syfu przed rozlaniem do butelek.. wg mnie się mylisz. Nie pozbyłbyś się całego syfu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Albo wręcz przeciwnie, podniósłbyś wszystkie opadnięte drożdże z powrotem do toni brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid77 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 No dobrze, zrobię tak jak radzisz. Mam nadzieję, że piwo zdąży chociaż trochę dojrzeć. Moja cierpliwość będzie wystawiona na wielką próbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się