Enethion Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W dniu 9.12.2016 o 08:03, Bartek Śliwiński napisał(a): Ja na przykład oprócz stukania kijem bambusowym biczuje wiadro witka brzozowa, obchodzę 3 razy w lewo, potem 3 razy w prawo. Na koniec zaś pluje na pokrywę przez lewe ramie. Dzięki temu wychodzą mi piwa nawet w 25 stopniach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Necronomicon zaleca jeszcze okładanie północnej ściany fermentora włosami młodych dziobaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Bez sensu. A co jak obroce wiadro?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 A i rurki są pase, trendi jest duplex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Sadowski25 napisał(a): Typ: Special Bitter Drożdże: S-04 (Cała saszetka) Składniki: 150g Słodu Pilzneńskiego - zacierane 60minut~67°C 1,7kg Płynnego Ekstraktu jasnego z Bruntala ( ze słodu Pilzneńskiego) Chmiel: Iunga 10g - 60min Lubelski 15g - 30min Lubelski 15g - 5min. "Special Bitter" ze słodu pilzneńskiego i ekstraktu ze słodu pilzneńskiego plus chmiel lubelski. Równie dobrze mogłeś to nazwać "Russian Imperial Stout" albo "American India Pale Ale", tyle samo by miało wspólnego piwo ze stylem. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W dniu 9.12.2016 o 08:03, Bartek Śliwiński napisał(a): Ja na przykład oprócz stukania kijem bambusowym biczuje wiadro witka brzozowa, obchodzę 3 razy w lewo, potem 3 razy w prawo. Na koniec zaś pluje na pokrywę przez lewe ramie. Dzięki temu wychodzą mi piwa nawet w 25 stopniach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ponoć to dobrze wpływa na pianę dirk gently 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W dniu 9.12.2016 o 11:08, bart3q napisał(a): W dniu 9.12.2016 o 08:03, Bartek Śliwiński napisał(a): Ja na przykład oprócz stukania kijem bambusowym biczuje wiadro witka brzozowa, obchodzę 3 razy w lewo, potem 3 razy w prawo. Na koniec zaś pluje na pokrywę przez lewe ramie. Dzięki temu wychodzą mi piwa nawet w 25 stopniach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ponoć to dobrze wpływa na pianę Nic dziwnego, ślina zawiera amylazę, więc plucie na piwo pomaga zatrzeć resztki skrobii, która w przeciwnym przypadku wpływałaby negatywnie na trwałość piany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) W dniu 9.12.2016 o 08:12, Enethion napisał(a): Necronomicon zaleca jeszcze okładanie północnej ściany fermentora włosami młodych dziobaków. co za brednie, większych nie słyszałem, nie dziobaków tylko dziewic (chociaż dziobakiem pewnie co niektóre można też nazwać ) Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Gawon Enethion 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W dniu 9.12.2016 o 08:17, Bartek Śliwiński napisał(a): Bez sensu. A co jak obroce wiadro?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No właśnie nie powinieneś go obracać, ani nawet podnosić! Tak jak nie wolno otwierać wieka, czy pobierać próbki piwa, a najlepiej w ogóle zostawić fermentor na kilka lat i wrócić do niego dopiero jak włosie opadnie. W dniu 9.12.2016 o 16:38, Gawon napisał(a): W dniu 9.12.2016 o 08:12, Enethion napisał(a): Necronomicon zaleca jeszcze okładanie północnej ściany fermentora włosami młodych dziobaków. co za brednie, większych nie słyszałem, nie dziobaków tylko dziewic (chociaż dziobakiem pewnie co niektóre można też nazwać ) Obaj mamy rację. To mają być dziobacze dziewice Ale teraz może lepiej zakończmy temat guseł odprawianych nad piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W dniu 9.12.2016 o 16:46, Enethion napisał(a): To mają być dziobacze dziewice W jakim wieku dziobaki tracą dziewictwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie chcę Cię martwić, ale wiek i dziewictwo nie do końca się ze sobą wiążą A już tym bardziej w świecie zwierząt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jak to nie? Pierwsza ruja i po dziewictwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W dniu 9.12.2016 o 16:54, Enethion napisał(a): Nie chcę Cię martwić, ale wiek i dziewictwo nie do końca się ze sobą wiążą ty go ucieszyłeś a nie zmartwiłeś bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jeden sobie zażartował przy pomocy kijka, a tu ludzie bez poczucia humoru go piętnują. A ja mu daję punkt. I czekam kto i co napisze. Może coś na mnie, wszystko przyjmę z uśmiechem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W dniu 9.12.2016 o 19:08, zielony07 napisał(a): Jeden sobie zażartował przy pomocy kijka, a tu ludzie bez poczucia humoru go piętnują. A ja mu daję punkt. I czekam kto i co napisze. Może coś na mnie, wszystko przyjmę z uśmiechem. Chyba nie wszystko, bo to co odbierasz za piętnowanie to po prostu nasze żarciki Wejdź czasem na czata i nie spinaj tak;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzogan Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W dniu 9.12.2016 o 08:12, Enethion napisał(a): Necronomicon zaleca jeszcze okładanie północnej ściany fermentora włosami młodych dziobaków. Rozmawiałem z Ash'em i twierdził zupełnie co innego: nie z północnej lecz z południowej, nie włosy lecz pióra, nie z dziobaków tylko z miniaturowych kur sycylijskich, trzymanych wyłącznie z kapłonami. Ewentualnie od strony wschodniej wieka można położyć trzy włosy Pablo z klatki piersiowej. I wspominał jeszcze by nie warzyć w czasie burzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crusher Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ale pierdolenie. Najważniejsze ze sadziu zaczal warzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 nie przeklinaj,dzieci czytają i co z tego że zaczął ? zobaczymy co będzie za pół roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 fakt, dyskusja zeszła na niewłaściwe tory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi