Enethion Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ja na przykład oprócz stukania kijem bambusowym biczuje wiadro witka brzozowa, obchodzę 3 razy w lewo, potem 3 razy w prawo. Na koniec zaś pluje na pokrywę przez lewe ramie. Dzięki temu wychodzą mi piwa nawet w 25 stopniach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Necronomicon zaleca jeszcze okładanie północnej ściany fermentora włosami młodych dziobaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Bez sensu. A co jak obroce wiadro?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 A i rurki są pase, trendi jest duplex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Typ: Special Bitter Drożdże: S-04 (Cała saszetka) Składniki: 150g Słodu Pilzneńskiego - zacierane 60minut~67°C 1,7kg Płynnego Ekstraktu jasnego z Bruntala ( ze słodu Pilzneńskiego) Chmiel: Iunga 10g - 60min Lubelski 15g - 30min Lubelski 15g - 5min. "Special Bitter" ze słodu pilzneńskiego i ekstraktu ze słodu pilzneńskiego plus chmiel lubelski. Równie dobrze mogłeś to nazwać "Russian Imperial Stout" albo "American India Pale Ale", tyle samo by miało wspólnego piwo ze stylem. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ja na przykład oprócz stukania kijem bambusowym biczuje wiadro witka brzozowa, obchodzę 3 razy w lewo, potem 3 razy w prawo. Na koniec zaś pluje na pokrywę przez lewe ramie. Dzięki temu wychodzą mi piwa nawet w 25 stopniach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ponoć to dobrze wpływa na pianę dirk gently 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ja na przykład oprócz stukania kijem bambusowym biczuje wiadro witka brzozowa, obchodzę 3 razy w lewo, potem 3 razy w prawo. Na koniec zaś pluje na pokrywę przez lewe ramie. Dzięki temu wychodzą mi piwa nawet w 25 stopniach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ponoć to dobrze wpływa na pianę Nic dziwnego, ślina zawiera amylazę, więc plucie na piwo pomaga zatrzeć resztki skrobii, która w przeciwnym przypadku wpływałaby negatywnie na trwałość piany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Necronomicon zaleca jeszcze okładanie północnej ściany fermentora włosami młodych dziobaków. co za brednie, większych nie słyszałem, nie dziobaków tylko dziewic (chociaż dziobakiem pewnie co niektóre można też nazwać ) Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Gawon Enethion 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Bez sensu. A co jak obroce wiadro?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No właśnie nie powinieneś go obracać, ani nawet podnosić! Tak jak nie wolno otwierać wieka, czy pobierać próbki piwa, a najlepiej w ogóle zostawić fermentor na kilka lat i wrócić do niego dopiero jak włosie opadnie. Necronomicon zaleca jeszcze okładanie północnej ściany fermentora włosami młodych dziobaków. co za brednie, większych nie słyszałem, nie dziobaków tylko dziewic (chociaż dziobakiem pewnie co niektóre można też nazwać ) Obaj mamy rację. To mają być dziobacze dziewice Ale teraz może lepiej zakończmy temat guseł odprawianych nad piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 To mają być dziobacze dziewice W jakim wieku dziobaki tracą dziewictwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie chcę Cię martwić, ale wiek i dziewictwo nie do końca się ze sobą wiążą A już tym bardziej w świecie zwierząt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jak to nie? Pierwsza ruja i po dziewictwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie chcę Cię martwić, ale wiek i dziewictwo nie do końca się ze sobą wiążą ty go ucieszyłeś a nie zmartwiłeś bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jeden sobie zażartował przy pomocy kijka, a tu ludzie bez poczucia humoru go piętnują. A ja mu daję punkt. I czekam kto i co napisze. Może coś na mnie, wszystko przyjmę z uśmiechem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jeden sobie zażartował przy pomocy kijka, a tu ludzie bez poczucia humoru go piętnują. A ja mu daję punkt. I czekam kto i co napisze. Może coś na mnie, wszystko przyjmę z uśmiechem. Chyba nie wszystko, bo to co odbierasz za piętnowanie to po prostu nasze żarciki Wejdź czasem na czata i nie spinaj tak;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzogan Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Necronomicon zaleca jeszcze okładanie północnej ściany fermentora włosami młodych dziobaków. Rozmawiałem z Ash'em i twierdził zupełnie co innego: nie z północnej lecz z południowej, nie włosy lecz pióra, nie z dziobaków tylko z miniaturowych kur sycylijskich, trzymanych wyłącznie z kapłonami. Ewentualnie od strony wschodniej wieka można położyć trzy włosy Pablo z klatki piersiowej. I wspominał jeszcze by nie warzyć w czasie burzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crusher Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ale pierdolenie. Najważniejsze ze sadziu zaczal warzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 nie przeklinaj,dzieci czytają i co z tego że zaczął ? zobaczymy co będzie za pół roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 fakt, dyskusja zeszła na niewłaściwe tory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi