alitechno88 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam. Mam zamiar kupić termometr z biowinu, ale tradycyjnie przed zakupem wolę poytac na forum. Decyduję się na zakup dlatego ze idealna jest długość sondy 34cm. Zakres miezenia temperatury 0-100 st. C, a z gory taki bajer na podzialce z przerwami temperaturowymi (mało potrzebne). Kosz z wysyłką to około 35 złotych. Moje pytanie brzmi czy warto kupić ten termometr, czy ktoś jeszcze go używa? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alitechno88 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zdjęcia zapomniałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alitechno88 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Termometr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msto Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ja mam takie dwa i zastanawiam się nad trzecim Są zadowalająco szybkie i jak na razie niezniszczalne. Sprawdzają się na każdym etapie łącznie z fermentacją, wkładam w miejsce rurki fermentacyjnej na pokrywie, uszczelka pasuje idealnie, sonda jest długa więc mam podgląd temp. ze środka fermentującego piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 wkładam w miejsce rurki fermentacyjnej na pokrywie, uszczelka pasuje idealnie, sonda jest długa więc mam podgląd temp. ze środka fermentującego piwa. bagnet termometra nie ma mniejszej średnicy niż dziura w uszczelce? Pytam bo również przymierzam się do kupna tego termometru i super gdyby sprawdzał się również przy fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alitechno88 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ja mam takie dwa i zastanawiam się nad trzecim Są zadowalająco szybkie i jak na razie niezniszczalne. Sprawdzają się na każdym etapie łącznie z fermentacją, wkładam w miejsce rurki fermentacyjnej na pokrywie, uszczelka pasuje idealnie, sonda jest długa więc mam podgląd temp. ze środka fermentującego piwa. Czy ten pomiar temperatury jest dokladny? Mam dwa elektroniczne termometry dość dokladne, ale maja dość krótką sondę i podczas włączenia mieszadla może mi go zalac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dokładność pomiaru +- 5oC - sprawdzane u źródła. Jeśli taka dokładność Was zadowala, to proszę bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alitechno88 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dokładność pomiaru +- 5oC - sprawdzane u źródła. Jeśli taka dokładność Was zadowala, to proszę bardzo Mnie nie zadowala. Gdyby bylo napisane +-2 to bym się zastanowił. Mozna by zastosowac metodą prób i błędów. chyba zrezygnuje z zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dokładność pomiaru +- 5oC - sprawdzane u źródła. Jeśli taka dokładność Was zadowala, to proszę bardzo Mnie nie zadowala. Gdyby bylo napisane +-2 to bym się zastanowił. Mozna by zastosowac metodą prób i błędów. chyba zrezygnuje z zakupu Problem jest też ze stabilnością wskazań, to nie jest tak, że zawsze pokazuje np. +3oC. Jednego dnia jest +3oC, a innego -2oC. I to go najbardziej dyskwalifikuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek83 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Mam ten termometr i sprawdzałem jego wskazania z czterema innymi termometrami. Dwa elektroniczne, jeden laboratoryjny i jeden podobny do tego z tematu, też z Biowinu, tylko mniejszy. Zakres temperatur 20-100 stopni. Różnica 1-1,5 stopnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alitechno88 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Mam ten termometr i sprawdzałem jego wskazania z czterema innymi termometrami. Dwa elektroniczne, jeden laboratoryjny i jeden podobny do tego z tematu, też z Biowinu, tylko mniejszy. Zakres temperatur 20-100 stopni. Różnica 1-1,5 stopnia. A czy sprawdziłeś go w różnych temperaturach otoczenia? Ja zacieram na działce bez ogrzewania i rozna bywa tam temperatura nie to co w domu czy piwnicy gdzie wacha się ona max 3st. między latem a zimą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek83 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Pomiary robiłem w temperaturze pokojowej około 22 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się