Igorrodz Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Poszukuję sposobu na utrzymanie stałej temperatury fermentacji / fermentora (niestety, w pomieszczeniu maksimum, które mogę uzyskać to 20°C a potrzebuję więcej). Co myślicie o takim rozwiązaniu, czy znacie lepsze, tańsze (jakie)?1) Regulator temperatury RT-2 i 2) Przewód grzewczy 15W lub3) Mata ogrzewcza 5W BTW- Jak tai przewód / matę zamocować do fermentora (w sposób łatwo zdejmowalny)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Mam regulator ESCO ES10i kabel coś koło 50W. Kabla niczym nie mocuję. Kładę naokoło fermentora luzem i tyle. Oczywiście wszystko jest zaizolowane. No i ja grzeję, bo mam tylko 5st. w piwnicy a potrzebuję 10-12... Edytowane 28 Grudnia 2016 przez ASadam Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorrodz Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Mam regulator ESCO ES10i kabel coś koło 50W. Jest jeszcze wersja RT-2C, z większym zakresem temperatur (od 0°C a nie jak pierwsza wersja od 15°C) w cenie o połowę niższej niż tego ESCO ES10, chyba nie warto przepłacać do Twojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi