Artur.G Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Witam wszystkich. Artur z tej strony.Mam 34 lata i mieszkam w Mińsku Mazowieckim.Piwowarstwem zaraziłem się dwa miesiące temu.Przez ten czas udało mi się uwarzyć 6 warek.Mam nadzieję że wyniosę z forum bagaż informacji,a za jakiś czas będę mógł wnieść też coś od siebie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fantastyczny Pan Lis Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Hej. w dwa miesiące 6 warek? Ładnie idziesz z tematem Piłeś już jakieś swoje piwo? Witamy na pokładzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur.G Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Zapał początkującego .Pierwsza warka uwarzona 11 listopada.Piłem i to nawet 3.Pierwsze to AIPA,dwa kolejne to pszeniczne(jedno uwarzone z użyciem Safbrew wb-06 a drugie z użyciem FM 41).Najsmaczniejsze z tych trzech to pszeniczne(fm 41 robi robotę) a później w kolejności AIPA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fantastyczny Pan Lis Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 hmmm. szybko jakoś? ile czasu zajęła Ci fermentacja i refermentacja ? piwo jest zdecydowanie lepsze jak troche polezy w piwnicy.... nawet pszeniczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur.G Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Aipa: warzona 11.11.16.,burzliwa do 22.11.16. i zlanie na cichą ,butelkowanie 16.12.16 Pszeniczne: pierwsze warzone 26 listopada a drugie dzień później.Oba tylko na burzliwej(plus minus 22 dni).Butelkowane 18.12.16 Wszystkie próbowane w pierwszy dzień świąt i sylwestra.U mnie z tą piwnicą to jest mały problem.Panuje tam temp.18 stopni i nie wiem ,czy nie będzie wpływała ona negatywnie na piwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fantastyczny Pan Lis Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 18 będzie dobrze. Jak to mówią cierpliwość wzrasta proporcjonalnie do ilości butelek w piwniczce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts