rubezahl Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 (edited) Zapraszam na kolejną edycję naszych spotkań - 13 maja 2017. Zasady podobne jak w poprzednich latach: - piwowar udostępniający 10l swojego piwa dla publiki = impreza (dania w czasie pokazu warzenia, ognisko i smakołyki przy tym), nocleg, śniadanie - ZA FREE,- pozostałe osoby, za w/w 60 zł, - dzieci: do lat 10-ciu 45 zł, do 4 lat - bezpłatnie.Na zabawowy "konkurs": - jasne piwo do 12,5°Blg, - fermentacja górna, lub dolna (bez dzikusków/kwaszków), - nie używamy przypraw innych niż chmiel (mogą być "nowofalowe" śmierdziuszki). Piwo ma być dobre - i... tyle Zabieramy po 4 butelki 0,5l (lub 2l w innych opakowaniach). Plan: jak zwykle rozwojowy. Wystartujemy o 14-tej (warzenie dla publiki, degustacje, pewnie powstanie jakiś serek i pieczywo (może i inne smakołyki), potem "konkurs", ognisko), zakończymy...... bywało i oglądanie wschodów słońca przy dogasającym ognisku Oczywiście zabieramy swoje domowe specjały: sery, wędliny, chleby, pikle, ... ... Dnia następnego, będzie spacer po okolicy.W butach, bez... Edited January 8, 2017 by rubezahl Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted January 8, 2017 Author Share Posted January 8, 2017 Proszę o dopisywanie się do listy. 1. Rubezahl (10l) Link to comment Share on other sites More sharing options...
quhcik Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 Dlaczego mi to robicie????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted January 8, 2017 Author Share Posted January 8, 2017 (edited) Dlaczego mi to robicie????? Juruś: - termin, jak zawszY, dobierany jest pod odpowiednią fazę księżyca (żeby przy nocnym ognisku było fajnie), - i wcześniejsze zamówienia u personelu naziemnego - na odpowiednią pogodę, aby znowu była piENkna... (to siE nazywa INTENCJA) - wiesz ile ONI mają zapotrzebowań na takie gusła... (a tanio nie jest ), - Ty (jak zwykle) zbyt rozrywany towarzysko jesteś. Nie dziwi mnie to, ale staraj się być z nami! Edited January 8, 2017 by rubezahl Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 1. Rubezahl (10l) 2. krzysiek9999 + Basik189 (10l) Link to comment Share on other sites More sharing options...
quhcik Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Produkty przywiozę, piwo też i wpadnę na godz. lub 2-e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Wiadomo 1. Rubezahl (10l) 2. krzysiek9999 + Basik189 (10l) 3. Camilos + Tofka (10l) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bączek Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Wpisuję się 1. Rubezahl (10l)2. krzysiek9999 + Basik189 (10l)3. Camilos + Tofka (10l) 4. Bączek + 1 os. (10L) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted January 11, 2017 Author Share Posted January 11, 2017 ... i wpadnę na godz. lub 2-e. Jurek, co to za śniadanie będzie - bez Kółka Rybackiego i innych z tej serii! ... chyba, że będziesz właśnie na śniadaniu Staraj się, może coś więcej wyciśniesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczorro Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Wpisuję się 1. Rubezahl (10l) 2. krzysiek9999 + Basik189 (10l) 3. Camilos + Tofka (10l) 4. Bączek + 1 os. (10L) 5. Kaczorro + Jerminka ??? (20l) + Lilianka ??? + dziadki ???? -wszystko zależy od potomstwa. Na razie jestem grzeczny i mam błogosławieństwo na przyjazd Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted January 11, 2017 Author Share Posted January 11, 2017 Na razie jestem grzeczny i mam błogosławieństwo na przyjazd Bądź grzeczny nadal - i przybywaj! Oczywiście: Irminka, w maju, to się dwa (trzy!) razy zastanów nad podróżowaniem. ... ale pozostali z Frakcji Lubańskiej, to qrde obowiązkowo! ... a gdzie "zgłoszenie" Mateusza? Nie tyle, że trzA będzie wyznaczać kolejnego "ochotnika" do warzenia, ... ale Kolega Mateusz, na tyle dobrze wpisał się w całe Towarzystwo, że zdecydowanie jest oczekiwany na naszych spotkaniach. (czy ktoś zaprzeczy?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszK Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Wpisujemy się 1. Rubezahl (10l) 2. krzysiek9999 + Basik189 (10l) 3. Camilos + Tofka (10l) 4. Bączek + 1 os. (10L) 5. Kaczorro + Jerminka ??? (20l) + Lilianka ??? + dziadki ???? -wszystko zależy od potomstwa. Na razie jestem grzeczny i mam błogosławieństwo na przyjazd 6. Mariusz + Betiiiiii (600L ± 590L) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 6. Mariusz + Betiiiiii (600L ± 590L) A kto to wypije??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quhcik Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 6. Mariusz + Betiiiiii (600L ± 590L) A kto to wypije??? Myślę że kolego chciał się pochwalic ile zrobił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Chłopaki, jak z narzeczoną to 20 litrów zabrać? Oczywiście bardzo wstępnie pytam, bo narzeczona jeszcze nie wie o moim pomyśle ale liczę, że się przychyli. Aha, do kiedy trzeba się określić na 100%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Chłopaki, jak z narzeczoną to 20 litrów zabrać? Oczywiście bardzo wstępnie pytam, bo narzeczona jeszcze nie wie o moim pomyśle ale liczę, że się przychyli. Aha, do kiedy trzeba się określić na 100%? Darmowy nocleg tylko dla piwowara, osoby towarzyszące jak 1 poście. ... ale 20 litrów możesz przywieźć, każdy ma zazwyczaj dużo więcej niż te 10. Jak zostaje (choć bywało różnie... ) to jest wymiana. Terminu do zamknięcia listy na razie nie ma. Wszystko będzie zależało od dostępności miejsc noclegowych (przyjeżdża trochę ludzi z poza tego forum). Link to comment Share on other sites More sharing options...
uups Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Wpisujemy się1. Rubezahl (10l)2. krzysiek9999 + Basik189 (10l)3. Camilos + Tofka (10l)4. Bączek + 1 os. (10L)5. Kaczorro + Jerminka ??? (20l) + Lilianka ??? + dziadki ???? -wszystko zależy od potomstwa. Na razie jestem grzeczny i mam błogosławieństwo na przyjazd 6. Mariusz + Betiiiiii (600L ± 590L) 7. Uups (10L) +1 os. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Chłopaki, jak z narzeczoną to 20 litrów zabrać? Oczywiście bardzo wstępnie pytam, bo narzeczona jeszcze nie wie o moim pomyśle ale liczę, że się przychyli. Aha, do kiedy trzeba się określić na 100%? No bo te skromne 10 litrów to do poczęstunku dla gości "Warsztatów piwowarskich" i co by nam w gardłach nie zaschło od gadania. A potem - wieczorkiem i nocą (czasem do rana) też coś trzeba wypić... No i z doświadczenia wiem, że jak się chce czymś potem powymieniać, to lepiej butelki przeznaczone na wymianę schować głęboko Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 9, 2017 Author Share Posted February 9, 2017 Wpisujemy się Adam - no i qrde wreszcie! Dawno Was nie było Do zobaczenia - - - Do listy, mam przyjemność dopisać kolejnego Adama z Rodzinką. 1. Rubezahl (10l)2. krzysiek9999 + Basik189 (10l)3. Camilos + Tofka (10l)4. Bączek + 1 os. (10L)5. Kaczorro + Jerminka ??? (20l) + Lilianka ??? + dziadki ???? -wszystko zależy od potomstwa. Na razie jestem grzeczny i mam błogosławieństwo na przyjazd 6. Mariusz + Betiiiiii (600L ± 590L) 7. Uups (10L) +1 os. 8. Akebes (10l) + 4 os. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uups Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 jestem w Rzeczce co niedziela ale chętnie przyjadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczorro Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 No i z doświadczenia wiem, że jak się chce czymś potem powymieniać, to lepiej butelki przeznaczone na wymianę schować głęboko Na wymianę i do oceny butelki trzeba chować baaardzo głęboko . Najlepiej żeby nie było ich "u potoku" bo to magiczne miejsce i piwo tam szybko znika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tofka Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 A jakieś atrakcje dodatkowe? Szykować się na coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quhcik Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 A jakieś atrakcje dodatkowe? Szykować się na coś? Tak na Mroczną stronę Greya. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 A jakieś atrakcje dodatkowe? Szykować się na coś? Marta, wiesz przecież, że masz nasze całkowite poparcie. Możesz więc realizować swoje najdziksze fantazje! (... obym nie pożałował tych słów) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tofka Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Oj tam - już żałował. Rozbierać się nie będę Ale myślę, czy znowu jakiegoś kalumnia nie popełnić, bo to fajny, od razu do spożycia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts