Jump to content

Różnica między kegeratorem z beczki typu Flach, a Cornelius.

umbur

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest różnica między kegeratorem z beczki typu Flach, a Cornelius? Pytam ponieważ jeżeli chodzi o te pierwsze, to zawsze podłączało się głowicę i można było lać. Ostatnio czytałem na temat Corneliusa i była mowa o kilkukrotnym gazowaniu w przeciągu kilku godzin. Jest jakaś różnica w budowie między nimi, że inaczej się je nabija?

Witam wszystkich.

Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest różnica między kegeratorem z beczki typu Flach, a Cornelius? Pytam ponieważ jeżeli chodzi o te pierwsze, to zawsze podłączało się głowicę i można było lać. Ostatnio czytałem na temat Corneliusa i była mowa o kilkukrotnym gazowaniu w przeciągu kilku godzin. Jest jakaś różnica w budowie między nimi, że inaczej się je nabija?

Nie ma beczki typu Flach, są kegi z tego typu głowicą. Widziałeś czym różni się zwykły keg od corneliusa?

edyta

gdzieś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele  ;). Mylisz nagazowanie w kegu z rozlewem.

Edited by anteks

Nie ma beczki typu Flach, są kegi z tego typu głowicą.

Przecież wiadomo o co chodzi.

Widziałeś czym różni się zwykły keg od corneliusa?

Gdybym wiedział, to nie zadawałbym pytania.

Nie miałem okazji rozbierać głowicy Flach. Widziałem tylko w działaniu. Chodzi o to czy jak podepnę Corneliusa, to czy mogę lać od razu jak w przypadku zwykłego kega?

Nie miałem okazji rozbierać głowicy Flach.

Ja też nie rozbierałem nigdy głowicy Falch i Cornielius :(

Chodzi o to czy jak podepnę Corneliusa, to czy mogę lać od razu jak w przypadku zwykłego kega?

Tak będziesz mógł.

Weź jednak pod uwagę, że dla każdego "zwykły keg" znaczy trochę co innego.

Przy okazji, mam nadzieję, ze wiesz skąd w piwie lanym z KEg'a wzięły się bąbelki? ;)