umbur Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam wszystkich. Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest różnica między kegeratorem z beczki typu Flach, a Cornelius? Pytam ponieważ jeżeli chodzi o te pierwsze, to zawsze podłączało się głowicę i można było lać. Ostatnio czytałem na temat Corneliusa i była mowa o kilkukrotnym gazowaniu w przeciągu kilku godzin. Jest jakaś różnica w budowie między nimi, że inaczej się je nabija? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Najprościej mówiąc flach ma w głowicy wylot piwa i wlot gazu, stąd jedna głowica. W Corneliusie masz dwie osobne złączki piwo i gaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Witam wszystkich. Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest różnica między kegeratorem z beczki typu Flach, a Cornelius? Pytam ponieważ jeżeli chodzi o te pierwsze, to zawsze podłączało się głowicę i można było lać. Ostatnio czytałem na temat Corneliusa i była mowa o kilkukrotnym gazowaniu w przeciągu kilku godzin. Jest jakaś różnica w budowie między nimi, że inaczej się je nabija? Nie ma beczki typu Flach, są kegi z tego typu głowicą. Widziałeś czym różni się zwykły keg od corneliusa? edyta gdzieś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele . Mylisz nagazowanie w kegu z rozlewem. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umbur Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Nie ma beczki typu Flach, są kegi z tego typu głowicą. Przecież wiadomo o co chodzi. Widziałeś czym różni się zwykły keg od corneliusa? Gdybym wiedział, to nie zadawałbym pytania. Nie miałem okazji rozbierać głowicy Flach. Widziałem tylko w działaniu. Chodzi o to czy jak podepnę Corneliusa, to czy mogę lać od razu jak w przypadku zwykłego kega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Nie miałem okazji rozbierać głowicy Flach. Ja też nie rozbierałem nigdy głowicy Falch i Cornielius Chodzi o to czy jak podepnę Corneliusa, to czy mogę lać od razu jak w przypadku zwykłego kega? Tak będziesz mógł. Weź jednak pod uwagę, że dla każdego "zwykły keg" znaczy trochę co innego. Przy okazji, mam nadzieję, ze wiesz skąd w piwie lanym z KEg'a wzięły się bąbelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Lać można z każdej beczki. Różnią się one budową. W piwowarstwie domowym używa sie raczej corneliusów ze względu na łatwośc mycia, napełniania, gazowania i wagę cornelius zwykły keg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umbur Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Ok, dzięki wielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi