maciek1221 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Siema, czy ktoś posiada taką głowicę:https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/akcesoria/glowica_do_kapsli_standarowych_26_mm_z_gwintem_wewnetrznym Chciałbym spytać jaki ma gwint i czy po zakapslowaniu butelki zakleszcza się na kapslu czy luźno schodzi z butelki. Drugie pytanie o głowicę z grifo HD: https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/akcesoria/glowica_do_kapsli_26_mm_wytoczona_grifo jak jest montowana do kapslownicy? To że zakleszcza butelki to wiem. Ma ktoś zdjęcie góry kapslownicy? Czy jest jakiś trzppień, gwint, czy może na płasko jest stoczona? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browar Drzewo Jeżozwierza Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Mam Grifo HD, głowica jest tam wkręcana na gwint M18x1,5, na początku się zakleszczała na kapslu, ale po wypolerowaniu wewnątrz bardzo ładnie zeskakuje i samo kapslowane jest przyjemniejsze :-). O jaką dokładnie część na górze kapslownicy chodzi, bo w niedzielę po przebudzeniu nie bardzo kumię? :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nike21 Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 ja mam Grifo HD i nic mi się ani razu nie zakleszczyło. może dlatego że kapsluję "na mokro". tzn kapsle leżą w miseczce ze Starsanem i takie mokre nakładam na butelki, a później kapsluję. po dociśnięciu kapsla i podkręceniu do góry butelka wychodzi z głowicy tylko z lekkim oporem Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek1221 Posted January 29, 2017 Author Share Posted January 29, 2017 (edited) Zakupiłem głowicę Emily. Gwint pasuje do siłownika czyli jest to M18x1,5. Kapslownica jest ukończona, to w zasadzie zamknę temat . Pozdrawiam Edited January 29, 2017 by maciek1221 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts