maciek1221 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Siema, czy ktoś posiada taką głowicę:https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/akcesoria/glowica_do_kapsli_standarowych_26_mm_z_gwintem_wewnetrznym Chciałbym spytać jaki ma gwint i czy po zakapslowaniu butelki zakleszcza się na kapslu czy luźno schodzi z butelki. Drugie pytanie o głowicę z grifo HD: https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/akcesoria/glowica_do_kapsli_26_mm_wytoczona_grifo jak jest montowana do kapslownicy? To że zakleszcza butelki to wiem. Ma ktoś zdjęcie góry kapslownicy? Czy jest jakiś trzppień, gwint, czy może na płasko jest stoczona? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Mam Grifo HD, głowica jest tam wkręcana na gwint M18x1,5, na początku się zakleszczała na kapslu, ale po wypolerowaniu wewnątrz bardzo ładnie zeskakuje i samo kapslowane jest przyjemniejsze :-). O jaką dokładnie część na górze kapslownicy chodzi, bo w niedzielę po przebudzeniu nie bardzo kumię? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 ja mam Grifo HD i nic mi się ani razu nie zakleszczyło. może dlatego że kapsluję "na mokro". tzn kapsle leżą w miseczce ze Starsanem i takie mokre nakładam na butelki, a później kapsluję. po dociśnięciu kapsla i podkręceniu do góry butelka wychodzi z głowicy tylko z lekkim oporem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Zakupiłem głowicę Emily. Gwint pasuje do siłownika czyli jest to M18x1,5. Kapslownica jest ukończona, to w zasadzie zamknę temat . Pozdrawiam Edytowane 29 Stycznia 2017 przez maciek1221 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi