WithoutStress Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Witam, Nastawiłem takiego cienkusza z ekstraktu płynnego: 10l. 9,5Blg na drożdżach płynnych White Labs WLP051 California Ale V właściwie tylko dla gęstwy na nast. warkę AIPA 16Blg, ponieważ nie mam mieszadła uznałem że będzie lepsza gęstwa. Temp. zadania drożdży 19st. temp. otoczenia 17-18. Pierwsze 2 dni było ok, piana ładna, fermentacja w miarę spokojna bez rozsadzania rurki, ładny zapach fermentującej brzeczki. Natomiast dzisiaj 3 dzień fermentacji zaczął się wydzielać zapach siarkowodoru (zgniłe jajo) z rurki Skoków temp. nie było, fermentacja utrzymuje się cały czas na poziomie 19 stopni, 1. czy te drożdże tak mają? 2. czy taka gęstwa będzie się nadawać na nast piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 http://www.wiki.piwo.org/Siarkowod%C3%B3rhttp://www.piwo.org/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 dirk gently 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się