pawart Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Przy okazji jeśli ma ktoś ochotę na łopatki do mieszania wpisać się na listę... To może warto zainteresować się jeszcze zbiorowym zamówieniem na fałszywe dno ? Sam byłbym chętny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_green Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Przy okazji jeśli ma ktoś ochotę na łopatki do mieszania wpisać się na listę... To może warto zainteresować się jeszcze zbiorowym zamówieniem na fałszywe dno ? Sam byłbym chętny . To jest już nas dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Przy okazji jeśli ma ktoś ochotę na łopatki do mieszania wpisać się na listę... To może warto zainteresować się jeszcze zbiorowym zamówieniem na fałszywe dno ? Sam byłbym chętny . To jest już nas dwóch. to juz czterech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dobrze zrobię wstępny projekt dzisiaj wieczorem ale podajecie średnicę i jakis opis na priw bo pewnie każdy chce coś innego anderios13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 http://piwniczka.org/zrob-to-sam-c-4_64_66.html tutaj macie wymiary FD też bym się pisał na fałszywe dno jak cena będzie okazyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawart Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dobrze zrobię wstępny projekt dzisiaj wieczorem ale podajecie średnicę i jakis opis na priw bo pewnie każdy chce coś innego Szybka reakcja, to się chwali. Myślę, że trzeba wziąć pod uwagę wymiar pod keg EURO i DIN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qub Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 nie szukalem po forum ale dlaczego wiekszosc bierze grzalki 1,7Kw? a nie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi6 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Myślę że chętnych na zamówienie grupowe na fałszywe dna i chłodnice znajdzie się wielu (w tym ja). Trzeba ogarnąć jakiegoś producenta i zrobić projekt, w szczególność w wypadku dna w oparciu o doświadczenie ludzi którzy się tym już bawili (wielkość i ilość nacięć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 nie szukalem po forum ale dlaczego wiekszosc bierze grzalki 1,7Kw? a nie 2 ponieważ 2 grzałki po 1,75 kW dają 3,5kW - max dopuszczalne obciążenie 1 fazy jak mieszkasz w domku i masz siłę to nie ma znaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Trzeba ogarnąć jakiegoś producenta UNIDEZ to wszystko robi - porównując do ceny grzałek powinno być tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Powiem tak... Projekty grzałek, mieszadeł, fałszywego dna ok mam kilku znajomych, którym naprawiam maszyny i mogę to ogarnąć. Brakuje natomiast człowieka, który pokieruje mną (w którym kierunku iść - tyle otworów w dnie, otwory takie. mieszadlo takie i takie). Jeśli ktoś z większym doświadczeniem w piwowarstwie ma ochotę pomóc to zapraszam do kontaktu. Myśle nawet nad wypałką loga piwo.org na dorabianych elementach Mogę też ogarnąć temat sterownika na arduino... i tak robie sterowanie od podstaw więc jak coś to pisac na pw albo na gg( numer w formularzu) p.s w chwili obecnej koszt wypalenie 2 elementów na mieszadła z blachy KO 304 to 115zł brutto (ale czekam na odpowiedz od innych firm...) Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi6 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 http://www.piwo.org/topic/15519-kadz-zacierno-filtracyjna-warzelna-tez-z-kega/?hl=%2Bmieszad%C5%82o+%2Bramowe Z tego wynika że najlepsze mieszadło ramowo-łopatowe satyrek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 a sito takie? DIN szerokosc 350mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_green Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 a sito takie? DIN szerokosc 350mm Czy w fazie projektu jest opcja uwzględnienia przecięcia na pół. W przypadku cięcia np. na gilotynie nie ma problemu z ubytkiem materiału i jest pewność, że połówki będą równe a przy cięciu np szlifierką kontową różnie bywa Przy zamontowanych grzałkach raczej każdy będzie zmuszony do użycia sita w dwóch częściach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) a sito takie? DIN szerokosc 350mm Czy w fazie projektu jest opcja uwzględnienia przecięcia na pół. W przypadku cięcia np. na gilotynie nie ma problemu z ubytkiem materiału i jest pewność, że połówki będą równe a przy cięciu np szlifierką kontową różnie bywa Przy zamontowanych grzałkach raczej każdy będzie zmuszony do użycia sita w dwóch częściach. tak jak mowilem z kazdym sitem pewnie bedzie inny projekt robilem to pod siebie a ja mam sciete uszy po zewnetrznych krawedziach dopracujmy projekt z otworami i srednicami a przeciecie na pol nie bedzie problemu a laser to ubytek ok 0,75 jest mozliwosc przeciecia na gilotynie jesli ktos chce tak jak i spawania wiercenia itd... teraz dopiero dotarlo do mnie ze sito o tej srednicy nie wejdzie do mojego kega po zalozeniu grzalek ustalmy wielkosc i gestosc otworow moze to bedzie najwazniejsze pozniej bedziemy sie martwic w tym projekcie otwory sa 1x20mm Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas. Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ja fałszywe dno robiłem tu: http://www.tniemywszystko.pl/. Cena - 444zł. Nie wiem czy to tanio czy nie ale pewnie zbiorowo można coś utargować lepszego. W tej cenie jest blacha z atestem 1,5 mm. średnica 445mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguda Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 p.s w chwili obecnej koszt wypalenie 2 elementów na mieszadła z blachy KO 304 to 115zł brutto (ale czekam na odpowiedz od innych firm...) Z projektu mieszadła wynika, że śmigło musi być wycięte z arkusza blachy o wymiarach około 250 x 250 mm. Gdyby łopaty śmigła wycinać osobno a później przyspawać do piasty, wówczas z takiego arkusza można by wykonać3 takie śmigła. Wiadomo, kwasówka jest droga. Nie jestem fachowcem więc nie wiem czy to dobre rozwiązanie, ale jeśli tak to można by obniżyć koszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Nie jest to glupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawart Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Ja fałszywe dno robiłem tu: http://www.tniemywszystko.pl/. Cena - 444zł. Cena zaporowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 U mnke narazie za te 2 mieszadla co w formularzu i jedno sito 230-250zl każda modyfikacja zmniejsza lub zwiększa cenę co do cen poszczególnych części będę wiedział wieczorem.... Bardzo was proszę o kontakt kogoś kto ma kega euro i montuje grzalki bo nie wiem czy poprawiac zamówienie czy zamawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja fałszywe dno robiłem tu: http://www.tniemywszystko.pl/. Cena - 444zł. Cena zaporowa podałem linka wcześniej po 120 zł http://piwniczka.org/zrob-to-sam-c-4_64_66.html Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez satyrek wojosik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas. Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) No to porządnie przepłaciłem... Pośpiech nie jest dobrym doradcą... Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Lukas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Jutro dzwonie aby dograc reszte szczegółów zamówienia grzałek ... dowiem się na temat terminu realizacji... i dokladnej ceny - nie ukrywam ze staram sie o mały rabat Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qub Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Za wszystko zaplacilem 300zł + przesylka. Kontakt na piwo.org Kamilo Teraz wiem ze Kamil wycina otwory w lopatach mieszadla, domyslam sie ze sa wtedy bardzie sprawne, lzejsze konstrukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguda Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Jaką masz odległość między śmigłami? Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez maguda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi