johnny13pl Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) A na dole tulejke masz na ścisło dotoczoną czy masz luz i tylko się na niej mieszadło opiera? Wrzuć jakieś foty jak możesz. Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez johnny13pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 A na dole tulejke masz na ścisło dotoczoną czy masz luz i tylko się na niej mieszadło opiera? Wrzuć jakieś foty jak możesz. Zerknij do sprawka galerii i tam masz wszystkie zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Jest podstopnica na której opiera się fałszywe dno przez fałszywe dno i podstopnice przechodzi tulejka z plastiku POM w nią wchodZi mieszadlo.... wcześniej u góry poprostu dawałem nakretke u góry i mieszadlo mogło mieć delikatne bicie teraz lecę do tokarza i robię tulejke w gwintem johnny13pl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Ok, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Jeśli ktos chce na czwartek bedzie gotowa do odbiory kadz v2 wersja DIN uzbrojona juz w grzałki Dodatkowo kadz jest cała WYPOLEROWANA... gdyby ktos chcial zapraszam na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 A robisz kadzie warzelne 70l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 temat ciezki ze wzgledy na pojemnik... jesli bedzie mial srednice okolo 360 lub 390mm to mysle ze da sie rade... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 moze ktos bedzie zainteresowany kadziami dziadziowymi albo czesciami bo niedlugo grzałeczki juz beda http://www.piwo.org/topic/24414-kadzie-zacierne-50l/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Z tego co wiem po rozmowie z panem zajmującym się produkcja naszych grzałek to powinny byc pod koniec przyszlego badz na poczatku nasteonego tygodnia za opoznienie przepraszam ale to nie moja wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Witajcie... Jako, że grzałki mają być już w tym tygodniu to wysłałem wam maile (bez tematu ) Bardzo proszę o kierowanie się instrukcjami z maila... Te osoby, które tego nie zrobią dostaną paczkę później Wszystkie osoby wpisane na listę otrzymają grzałki (oddam swoje 4szt a 2 zostały więcej z produkcji - mam nadzieję że wszystkim pasuje ) Pozdrawiam Robercik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek35 Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Czy fałszywe dno można domówić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Jasne nie ma problemu z innymi rzeczami Tylko na grzanki trzeba czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek35 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Skoro jest to wątek grzałki różne zagadnienia to zapytam ;-) Zakupiłem 4 grzałki, ale nie przemyślałem do końca ich montażu. Chcę zbudować keg do zacierania z 2 grzałkami oraz keg do warzenia także z 2 grzałkami. Myślałem, żeby całość podpiąć pod 3 fazy z wykorzystaniem craftbeerpi i przekaźników ssr. Niestety do końca sobie tego nie przemyślałem, jak to rozwiązać? 2 grzałki pod 1 faze i 1 ssr, a dwie pod osobne fazy i ssr ? Teraz tak myślę, że to jest i tak lipa, bo potrzebuję chyba 3 kega do zagrzania wody do wysładzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 najlepiej miec 3 kegi... ale... spokojnie podgrzejesz wode w kegu do warzenia w momencie gdy nie trzeba podgrzewac w kadzi do zacierania... 3,5 kW czyli 2 grzalki spokojnie dadza rade na jednej fazie ale kabelek 2,5 musi byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek35 Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) Kabelki to nie problem ;-) Teraz to już w ogóle zastanawiam się nad podłączeniem całości. Znalazłem umowę podłączenia prądu, mam w domu podłączoną "siłę", ale w umowie znalazłem "maksymalny pobór mocy ustala się na 1,5/4,5kW przy prądzie znamionowym zabezpieczenia przelicznikowego 25A". Czy to oznacza, że na jednej fazie teoretycznie mogę mieć maks 1,5kW, a na całośc 4,5kW ? A znalazłem dokładnie, moc zainstalowana 6 kW, oświetlenie 1,5kW, a siła 4,5 kW. Do domu idzie przewód YAKY 4x35. Wygląda na to, że na sile nie podłączę 4 grzałek, a najprawdopodobniej tylko 2 (2x2kW) ? Edytowane 7 Września 2017 przez adamek35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Nic się nie przejmuj, moc przyłączeniową można przekroczyć, gospodarstwach domowych nie ma za to opłat dodatkowych. Zabezpieczenie (25A) i kabel (YAKY4x35) bez problemy pozwalają na większy pobór. Nawet jeśli obciążyć dwie fazy po 3,5kW (ok. 16A na fazę) to przy zacieraniu i podgrzewie wody na wysładzanie nie będziesz miała stałego pobory z dwóch faz, bo grzałki będą się załączać i wyłączać aby utrzymać temperaturę. Tylko przy warzeniu, jak byś warzył w dwóch kegach na raz, a grzałki włączyłbyś bez żadnego regulatora na full to mógłbyś mieć stały pobór na dwóch fazach, ale to też nie problem jeśli instalacja jest w dobrym stanie. komend01 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Jak dobrze wiecie... niektórzy z was otrzymali już grzałki Niestety mam pewne opóźnienie w wysyłce ze względu na gięcie obudów grzałek. Tak czy inaczej... Grzałki są już u mnie. Proszę się nie martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek35 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Tak otrzymałem, dzięki ;). Czy dno i grzałki mogę potraktować i wytrawić antoxem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 jak najbardziej... to nawet wskazane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltan33942 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Witam wszystkich. Zadam może głupie pytanie ale czy grzałki do modelowania np 2x 2000w nadają się do kega 50 l ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 13 godzin temu, adamek35 napisał: Tak otrzymałem, dzięki ;). Czy dno i grzałki mogę potraktować i wytrawić antoxem? 12 godzin temu, sprawek napisał: jak najbardziej... to nawet wskazane Czy jest to konieczne? Nie wiem czy jest sens inwestować w Antoxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Jeśli są naloty tlenkami chromu czyli kolor brązowy można a) usunąć to mechanicznie polerujac b) usunąć chemicznie pasta trawiaca. Przydałaby się też pasywacja ale to mało kto robi. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek35 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 a czym można wykonać pasywację? W przypadku grzałki wydaje mi się, że da radę wypłukać antoxa, gorzej jak jest więcej zakamarków. Z tego co pamiętam to sprawek oferował trawienie Tylko nie wiem czy z pasywacją czy bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Do pasywacji jest pasta, pasywacja ma za zadanie nie usunąć resztki antoxa a zrobić ochronną barierę. Ja bym odpuścił, to robienie czegoś dla robienia. Nie są to aż tak zrące środowiska. Pzdr Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Została mi po zamówieniu kilka sztuk FD do DINa i EERO nie potrzebuje ktos? Posiadam: Fałszywe dno euro bez otworu srodkowego 335mm srednicy z otworami 0,75x20 2szt 130zł sztuka Takie samo z otworem pod podstopnice 30mm 2 szt 130zł sztuka I do kega DIN 315mm średnicy z otworem pod postopnice z tuleja 2 szt 120zł sztuka Podstopnica z tuleja centrujaca mieszadło 30zł Edytowane 4 Października 2017 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi