tdzip Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 qub - 2szt jaskrow71 - 2szt jelcynek - 2szt kitex - 2szt zawada - 2 szt gary1966-2szt Plipek1 - 2szt tdzip- 2szt. Maćko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 qub - 2szt jaskrow71 - 2szt jelcynek - 2szt kitex - 2szt zawada - 2 szt gary1966-2szt Plipek1 - 2szt tdzip- 2szt. to może i Ja bym się zapisał na 2. Własnie buduję swoją instalację, wpadłem na forum i proszę. Panowie z nieba mi spadliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 qub - 2szt jaskrow71 - 2szt jelcynek - 2szt kitex - 2szt zawada - 2 szt gary1966-2szt Plipek1 - 2szt tdzip- 2szt. to może i Ja bym się zapisał na 2. Własnie buduję swoją instalację, wpadłem na forum i proszę. Panowie z nieba mi spadliście. czyli wyszło by tak: qub - 2szt jaskrow71 - 2szt jelcynek - 2szt kitex - 2szt zawada - 2 szt gary1966-2szt Plipek1 - 2szt tdzip- 2szt. Maćko - szt. nie mogę tylko znaleźć kwoty za grzałki i mocy. Nie wiem jaki Wy macie plan ale ja bym chciał 2x1750W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 qub - 2szt jaskrow71 - 2szt jelcynek - 2szt kitex - 2szt zawada - 2 szt gary1966-2szt Plipek1 - 2szt tdzip- 2szt. to może i Ja bym się zapisał na 2. Własnie buduję swoją instalację, wpadłem na forum i proszę. Panowie z nieba mi spadliście. czyli wyszło by tak: qub - 2szt jaskrow71 - 2szt jelcynek - 2szt kitex - 2szt zawada - 2 szt gary1966-2szt Plipek1 - 2szt tdzip- 2szt. Maćko - szt. nie mogę tylko znaleźć kwoty za grzałki i mocy. Nie wiem jaki Wy macie plan ale ja bym chciał 2x1750W qub - 2szt jaskrow71 - 2szt jelcynek - 2szt kitex - 2szt zawada - 2 szt gary1966-2szt Plipek1 - 2szt tdzip- 2szt. Maćko - 2szt. teraz ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelcynek Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Poprzednio przy 18 grzałkach wyszło ~140 zł za parę (2 x 1750W). Czyli coś w tych okolicach trzeba zakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaWaDa Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Gwoli ścisłości, nie wiem jak koledzy swoje dwie sztuki prosiłbym zamówić na 230V o mocy pojdeynczej grzałki 1750 W, R160. Długość jednej grzałki 1691mm. Tak jak zamawiał kolega br.an.tr Najlepiej jak kolejno kolega 101k zamawiał, poprosić obsługę niech odszukają poprzednie zamówienia i byłoby super. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez ZaWaDa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zamówcie sobie mniejszy promień, bo R160 trzeba doginać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaWaDa Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jaki proponujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelcynek Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja planuję wkładać je do kega EURO, więc R180. Tu pytanie do kolegów, którzy w pierwszej partii się załapali. Trzeba było doginać czy nie? Mniejszy promień, czy w porządku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) No właśnie. Ja mam DINy. Więc r160 byłby w miarę ok. Musi mi przez grzały przejść FD jeszcze. A może należałoby z 5-10mm zmniejszyć promień? Jak te grzałki pozwalają w KEGu manewrować FD? Macie takie info? Dodam, że moje FD ma 31,5cm średnicy Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Maćko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Ja u siebie w pierwszej wersji grzałek czyli 165r musiałem doginać. FD mam 30cm nie łamane. to bez problemów wyciągam. A co do średnicy kega DIN w drugiej wersji było 160 i trzeba było doginać do środka to morze w trzeciej wersji ustawić 155r ? Jak ktoś będzie składał zamówienie to się spyta czy długość grzałek się zmieni i promień ? Edytowane 4 Grudnia 2014 przez br.an.tr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 najwyżej dognę. skoro inni dali radę to ja też sobie poradzę. może skoro jest to sprawdzone to nie kombinować? nie brałem pod uwagę tych aspektów które podrzuciłeś. tak sobie teraz myślę, że bezpieczniej będzie r160. dognę i tyle. przynajmniej FD powinno przejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jak FD nie będzie chciało wychodzić to zrobisz łamane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 To teraz tylko pytanie kto zamawia i kiedy mogłyby przyjść. Byłoby dla mnie zajefajnie jakby się dało ogarnąć temat przed świętami. Chciałbym maszynę uruchomić przed Nowym Rokiem jaskrow71 - 2szt jelcynek - 2szt kitex - 2szt zawada - 2 szt gary1966-2szt Plipek1 - 2szt tdzip- 2szt. Maćko - 2szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Sito wchodzi bez problemu. Spróbujcie R=155. Przecież na zewnątrz też można dogiąć. R=160 na pewno trzeba doginać do środka. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez pavulonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) To teraz tylko pytanie kto zamawia i kiedy mogłyby przyjść. Byłoby dla mnie zajefajnie jakby się dało ogarnąć temat przed świętami. Chciałbym maszynę uruchomić przed Nowym Rokiem jaskrow71 - 2szt jelcynek - 2szt kitex - 2szt zawada - 2 szt gary1966-2szt Plipek1 - 2szt tdzip- 2szt. Maćko - 2szt. Major - 4 szt o promieniu 180 do euro Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Major Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 ponowię - kto zamawia? jak nikt się nie znajdzie to mogę się zająć ja. tylko dajcie znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaWaDa Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Maćko jak się podejmujesz to działaj. Proponuję aby każdy na pw jeszcze Tobie potwierdził i sprecyzował jaka moc promień i napięcie, potwierdzisz potem na ogólnym listę i trzeba zamawiać nie ma na co czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 ok. napiszę do wszystkich osobno i zobaczymy kto potwierdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michwo1 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam Czy ktoś z kolegów używa do kega 50l grzałek opaskowych? Czy warte są użycia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) dziś wysłałem zapytania do kilku firm, nie tylko Backer OBR. Póki co ceny, które dostaję nie są zachęcające, ale wszyscy nie odpowiedzieli. P. Jacek Chmiel, który obsługiwał poprzednie zamówienia kolegów ma dopiero odpisać. Generalnie obraz jest taki, że grzały będą raczej już w 2015r. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Maćko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) właśnie jak skończyłem pisać poprzedniego posta zadzwonił gość z warszawy. może zrobić na piątek w przyszłym tygodniu. cena za grzałkę to około 100-110zł, w zależności czy nakrętki wewnątrz keg'a będą ze stali nierdzewnej czy z mosiądzu. Nie wiem czy cena jest ciekawa. nie zrozumiałem jak czytałem poprzednio czy Backer robił te grzałyy po 131zł za parę (2szt.) czy za jedną sztukę. Jeśli za jedną to cena byłaby ciekawa, a jeśli tamta była za komplet to słabiej. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Maćko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Póki co potwierdzona lista wygląda tak: jaskrow71 - 2szt, r180 major - 4szt., r180 jelcynek - 2szt, r180 zawada - 2 szt, r215 gary1966-2szt, r180 Plipek1 - 2szt, r160 tdzip- 2szt., r160 Maćko - 2szt. r160 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaWaDa Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Oni za komplet 2 grzałek płacili w granicach 140 więc się raczej nie opłaca, niech się p. Chmiel wypowie:P no i najlepiej brać wszystko z nierdzewki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Pan Chmiel musi sie wypowiedziec. Nazwisko go zobowiazuje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi