beniamin76 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) dzięki za odpowiedź , zrobię tak jak autor przepisu 10min , zatarcie pewnie będzie jeszcze niższe po 10min w stosunku do końcowego. (sprawdzę poziomy ekstraktu po 10min oraz na koniec ) powinno mi dać więcej słodyczy a tu będą mogły chmiele się popisać . Edytowane 16 Lutego 2018 przez beniamin76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Jeśli użyć by tutaj zamiast szyszek, granulatu to rozumiem ze trzeba zmniejszyć ilość chmielu. O ile % zmniejszyć ilośc chmieli przy takiej zamianie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 12 minut temu, Hobbysta napisał: Jeśli użyć by tutaj zamiast szyszek, granulatu to rozumiem ze trzeba zmniejszyć ilość chmielu. O ile % zmniejszyć ilośc chmieli przy takiej zamianie. Zależy od typu granulatu i jego kondycji. Jak świeży to w teorii przy T-90 około 10%. Większość granulatu w sklepach piwowarskich to T-90. Ten typ oznacza że ze 100 kilogramów szyszek po oczyszczeniu, odpylaniu zostało 90 kilogramów, które zostało poddane peletyzacji. Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się