Saladyn Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Witam w najbliższych dniach zamierzam przelać na lagerownie Munich Hellsa, jednak z braku pojemników został mi tylko szklany balon w którym kiedyś fermentowałem Red Flanders Ale (zadawałem belnd lambikowy). Czy jest to dobry pomysł czy mimo umycia i dezynfekcji można bezpiecznie przelać tam piwko bez obaw przed lacto i bretami, pytam bo wyczytałem gdzieś na forum że ciężko jest się pozbyć tych bakterii ze sprzętu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Użyj ługu i lej śmiało, najmniej obawiaj się mlekowców , to bardzo delikatne bakterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Używam ten sam sprzęt do wszystkich zyjątek, NaOH po każdym użyciu + Starsan przed i nie mam żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się