Thorgall Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 (edited) Mam w planach,w kolejnej warce żytnie wędzone.Byłem tak pochłonięty tematem filtracji piw żytnich,że zapomniałem o recepturze Teoretycznie,jestem przygotowany na każdą ewentualność, filtracja powinna przebiec gładko .Co do receptury,udało mi się złożyć coś takiego: Żytni 3 kg wędzony olchą 2,5 kg monachijski I 0,65kg bursztynowy 30 0,15kg carafa II spec 0,05kg drożdże us-04 (miały być jakieś pszeniczne,ale nie doczytałem i daje co mam) Ibu 50, chmiel marynka Blg 13-14 Proszę o sugestie. Edited February 10, 2017 by Thorgall Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pindin Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Pale ale 3 kg wędzony olchą 2,5 kg monachijski I 0,65kg bursztynowy 30 0,15kg carafa II spec 0,05kg A gdzie żyto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thorgall Posted February 10, 2017 Author Share Posted February 10, 2017 Pale ale 3 kg wędzony olchą 2,5 kg monachijski I 0,65kg bursztynowy 30 0,15kg carafa II spec 0,05kg A gdzie żyto? Właśnie dowiežli :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pindin Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Moim zdaniem całkiem spoko zasyp. Będzie gęsto, gorzko, szynkowo z mocną podstawą słodową i ciasteczkami Ja bym warzył, ale dziś już mam warkę za sobą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thorgall Posted February 11, 2017 Author Share Posted February 11, 2017 Skoro nie ma głosów sprzeciwu,w środę warzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now