Thorgall Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Mam w planach,w kolejnej warce żytnie wędzone.Byłem tak pochłonięty tematem filtracji piw żytnich,że zapomniałem o recepturze Teoretycznie,jestem przygotowany na każdą ewentualność, filtracja powinna przebiec gładko .Co do receptury,udało mi się złożyć coś takiego: Żytni 3 kg wędzony olchą 2,5 kg monachijski I 0,65kg bursztynowy 30 0,15kg carafa II spec 0,05kg drożdże us-04 (miały być jakieś pszeniczne,ale nie doczytałem i daje co mam) Ibu 50, chmiel marynka Blg 13-14 Proszę o sugestie. Edytowane 10 Lutego 2017 przez Thorgall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Pale ale 3 kg wędzony olchą 2,5 kg monachijski I 0,65kg bursztynowy 30 0,15kg carafa II spec 0,05kg A gdzie żyto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Pale ale 3 kg wędzony olchą 2,5 kg monachijski I 0,65kg bursztynowy 30 0,15kg carafa II spec 0,05kg A gdzie żyto? Właśnie dowiežli :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Moim zdaniem całkiem spoko zasyp. Będzie gęsto, gorzko, szynkowo z mocną podstawą słodową i ciasteczkami Ja bym warzył, ale dziś już mam warkę za sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Skoro nie ma głosów sprzeciwu,w środę warzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się