Bercik1 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Drodzy Piwowarzy spójrzcie na ten przepis i co ewentualnie jest do zmiany ? 20l 13blg 1. Strzegom Pilzneński 1 kg 2. Strzegom pszeniczny 1 kg 3. Płatki owsiane 0.4 kg 4. Strzegom Pale Ale 1.6 kg 5.Płatki pszeniczne 1 kg 52 C 20 min 66 C 15 min 74 C 20 min 78 C 1 min Amarillo 20 g 75 min Cascade 15 g 75 min Cascade 15 g 15 min Amarillo 10 g 15 min Cascade 20 g 5 min Amarillo 20 g 5 min Kolendra 10 g Gotowanie 7 min Curacao 20 g Gotowanie 7 min Na zimno Cascade 50 g 5 dni Brewferm Blanche Pszeniczne Suche 11.5 g Edytowane 5 Marca 2017 przez Bercik1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Brewferm Blanche Pszeniczne Suche 11.5 g Brewferm Ja bym dał Gozdawa Witbier bo wg mnie są o wiele lepszym szczepem. Trochę za mało pszenicy, a i owies zbędny, ale to kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bercik1 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Brewferm Blanche Pszeniczne Suche 11.5 g Brewferm Ja bym dał Gozdawa Witbier bo wg mnie są o wiele lepszym szczepem. Trochę za mało pszenicy, a i owies zbędny, ale to kwestia gustu. Niestety drożdże mam tylko takie ale dokładam pszenicy 1kg a owiesu nie daje Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanzo1 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 20 min w 52°C to według mnie strata czasu, raczej da więcej strat niż zysków. W sumie zacieranie to 35 minut, za krótko na kilo pszenicy i płatków pszenicznych, zrób próbę jodową żeby mieć pewność, że się zatarło. Gotowanie skrócił bym do 60 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi