Skocz do zawartości

Pierwszy White IPA


Bercik1

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Piwowarzy spójrzcie na ten przepis i co ewentualnie jest do zmiany  ?  20l 13blg

1. Strzegom Pilzneński 1 kg

2. Strzegom pszeniczny 1 kg

3. Płatki owsiane 0.4 kg

4.   Strzegom Pale Ale 1.6 kg

5.Płatki pszeniczne 1 kg

 

52 C 20 min

66 C 15 min

74 C 20 min

78 C   1 min

 

Amarillo 20 g 75 min

Cascade 15 g 75 min

Cascade 15 g 15 min

Amarillo 10 g 15 min

 Cascade 20 g 5 min

 Amarillo 20 g 5 min

Kolendra 10 g Gotowanie 7 min

Curacao 20 g Gotowanie 7 min

Na zimno Cascade 50 g 5 dni 

 

Brewferm Blanche Pszeniczne Suche 11.5 g

Edytowane przez Bercik1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Brewferm Blanche Pszeniczne Suche 11.5 g Brewferm

Ja bym dał Gozdawa Witbier :) bo wg mnie są o wiele lepszym szczepem.

 

Trochę za mało pszenicy, a i owies zbędny, ale to kwestia gustu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Brewferm Blanche Pszeniczne Suche 11.5 g Brewferm

Ja bym dał Gozdawa Witbier :) bo wg mnie są o wiele lepszym szczepem.

 

Trochę za mało pszenicy, a i owies zbędny, ale to kwestia gustu.

 

Niestety drożdże mam tylko takie ale dokładam pszenicy 1kg a owiesu nie daje 

Dzięki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

20 min w 52°C to według mnie strata czasu, raczej da więcej strat niż zysków.

W sumie zacieranie to 35 minut, za krótko na kilo pszenicy i płatków pszenicznych, zrób próbę jodową żeby mieć pewność, że się zatarło.

Gotowanie skrócił bym do 60 minut.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.