Dex85 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Cześć Mam na imię Damian i mieszkam w Gdańsku. Warzeniem piwa zainteresowałem się jakiś rok temu. Zacząłem jak (prawie) wszyscy od brewkitów i z puszek uwarzyłem 2 warki - English Bitter i Belgijskie Pale Ale. Potem postanowiłem wskoczyć na wyższy poziom wtajemniczenia i zacząłem warzyć z zacieraniem. Do tej pory uwarzyłem 3 warki z zestawów zawierających słody i chmiele - Wittbier, IPA i ostatnio AIPA. Dużo czytałem o warzeniu piwa, ale nadal mam kilka pytań i wątpliwości, dlatego postanowiłem, że zapiszę się na forum i zaczerpnę wiedzy od bardziej doświadczonych kolegów Pozdrawiam wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 WItam, pytaj śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witajcie, Jakiś czas temu jeden kolega poczęstował mnie i jeszcze jednego kolegę własnozręcznie uważonym piwem. Było bardzo dobre. Tenże jeszcze jeden kolega jest już po swojej pierwszej warce, choć smakowało właściwie jak wino. Aby uniknąć takiego problemu zarejestrowałem się na tym forum. Z czytania od jakiegoś czasu wygląda mi na to, że dobrze zrobiłem. Poczytam jeszcze i wezmę się za swoją pierwszą warkę, na razie kompletuję sprzęt. Wysłane z F-16 przy użyciu AIM-9 Sidewinder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Cześć. Miałem efekt wina przy frekwencji w temp. 23C. Była to puszka z drożdzami noname. W instrucji tak pisało ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Kolega nie chciał mówić o szczegółach, ale podejrzewam to samo. Temperatura i drożdże. Właśnie tych temperatur najbardziej się obawiam, bo w mieszkaniu w bloku nie mam na nie większego wpływu Wysłane z F-16 przy użyciu AIM-9 Sidewinder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Kolega nie chciał mówić o szczegółach, ale podejrzewam to samo. Temperatura i drożdże. Właśnie tych temperatur najbardziej się obawiam, bo w mieszkaniu w bloku nie mam na nie większego wpływu Wysłane z F-16 przy użyciu AIM-9 Sidewinder Jak wygospodarujesz troche miejsca w kacie to sklej sobie skrzynke ze styropianu i wkladami lodowymi mozesz w srodku syberie zrobic Na forum znajdziesz multum opisow i zdjec, jak to ogarnac. Dasz spokojnie rade, nie swieci garnki lepia Milej zabawy przy garach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Ah, to jest myśl! Pogrzebię za takowym pomocnikiem Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi