CichyMarian Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 No witam, nazywam sie Damian, pochodze z Pomorza, na karku 24 wiosny, w fermentorze pracuje moja pierwsza warka(z brew-kitu), w planach mam za tydzien wstawic RIS(tez brew-kit), nastepnie bede probowal juz swoich sil w ziarnie. Jakies porady/patenty na poczatek? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Cześć Marian/Damian ! Na początek to zrób coś łatwiejszego. Ja mam 20 warek za sobą i za risa jeszcze się nie biorę. Po prostu za mało doświadczenia. Czytaj i walcz, powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ja mam 20 warek za sobą i za risa jeszcze się nie biorę. Po prostu za mało doświadczenia. To strasznie strachliwy jestes ja swojego RISa zrobilem chyba jako piata warke... z zacieraniem i bylo to jedno z lepszych moich piw. Tutaj bedzie brewkit wiec nie widze problemu. Zadac odpowiednia ilosc drozdzy, i najwazniejsze pilnowac temperatury fermentacji. Do odwaznych swiat nalezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się