łysy ĄĘ Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Przesadziłem trochę z chłodzeniem fermentora w skrzyni styropianowej. We wtorek rano zaprzestałem chłodzenia stwierdziwszy 12 stopni. Widać było zanikającą fermentację. Od tej pory urosło do 15 stopni, kilkakrotnie bujałem fermentorem, ale nic nie ruszyło. Zero objawów. Mam słoiczek zapasowej gęstwy w lodówce. Zapodawać? US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Kiedy zadałeś drożdże ? Sprawdzałeś BLG ? Może po prostu już po burzliwej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilg20 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 O tym samym pomyślałem, ale dla pewności dodanie nieco świeżej gęstwy nie powinno zaszkodzić i podniósłbym jeszcze bardziej temperaturę. Przy 15°C fermentowałem kiedyś tymi drożdżami i szło im to dość leniwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Us05 przy 12C powinny dać sobie radę. Jeśli leżą na dnie to na 95% fermentacja skończona. Aby wykluczyć pozostałe 5% zostaw piwo w wiarę jeszcze z 2-3 dni i porównaj blg. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackStyle Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Us05 przy 12C powinny dać sobie radę. Jeśli leżą na dnie to na 95% fermentacja skończona. Aby wykluczyć pozostałe 5% zostaw piwo w wiarę jeszcze z 2-3 dni i porównaj blg. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka U mnie w 13C zasnęły i przez tydzień się wylegiwały na dnie. Po podniesieniu do 15-16 już normalnie fermentowały. Może kwestia, że to było lekkie piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Widać było zanikającą fermentację. Od tej pory urosło do 15 stopni, kilkakrotnie bujałem fermentorem, ale nic nie ruszyło. Zero objawów. Podaj trochę więcej szczegółów dlaczego uważasz, że to przerwana fermentacja Jakie początkowe blg? Jakie obecnie? Bo po samym opisie ciężko stwierdzić, czy fermentacja zatrzymana, czy skończona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się