Enethion Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 A czy ktoś używał w skrzynce styropianowej takich wkładów? http://allegro.pl/wklad-chlodzacy-do-lodowki-turystycznej-400g-i6846026309.html Stosunek użyteczność/cena nie będzie korzystny. Zwłaszcza, że na pewno będzie potrzebny więcej niż jeden. Dwie 1,5 litrowe butelki z lodem sprawdzą się znacznie lepiej. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Tyle że takie wkłady łatwo zmieścić, gdzieś upchnąć w zamrażarce, bo nie zawsze jest miejsce na dwie butelki 1,5l. Szczególnie jak jest dużo jedzenia zamrożonego dla mnie łatwiej włożyć między inne produkty kilka wkładów niż butelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwneOpinie Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Mam właśnie taki problem z zamrażarką. 2 butelki zajmują za dużo miejsca.Mnie bardziej ciekawi wydajność i czy takimi wkładami (np. 4) nie osiągnę niższej temperatury niż 2 butelkami 1,5 litra na 16 litrową warkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrM Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Ja mam takie wkłady i ciężko wchodzą do mojej skrzyni (40x40 cm). Częściej używam butelek 0,5 l, te wkłady kładę na wieko fermentora. Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Ja też używam takich wkładów (i mniejszych), głównie z powodu łatwiejszego umieszczenia w zamrażarce, ale też dlatego, że u mnie dają mniejsze wahania temperatury niż 1,5 l pety. W piwnicy mam temp ok 19 -20 stopni, przy wymianie jednego wkładu rano i wieczorem spokojnie utrzymuję temperaturę w skrzyni na poziomie ok 16 stopni, przy wahaniach nie przekraczających 1 stopnia. Jeśli fermentacja się mocno rozkręci to wtedy dokładam drugi taki sam wkład albo mniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się