Lewelyn Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam jak wiadmo piwa mocne wymagają dłuższego czasu leżakowania i właśnie w tym tkwi mój problem, otóż każde piwo które leżakowałem w butelkach ok 5- 6 miesięcy wychodzi mi nie dobre, czuć mocno alkohol i generalnie smak jest mało przyjemny.Próbowałm jakis czas temu portera i eisbocka tuż po nagazowaniu i były naprawde ok a gdy otworzyłem po ok 5 miesiącach piwa były najzwyczajniej nie dobre. W czym tkwi problem ?? ( w przypadku wyżej wymienionych piw starałem się utrzymywać tem ok 10C) Pozdrawiam Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez Lewelyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 "tóż" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matz Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Jaki drożdże? Zasyp? Temperatura fermentacji? Gdzie fermentujesz (lodówka/skrzynia)? Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Może infekcja powoli się rozwinęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się