WujekStaszek Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Ostatnio zbiłem balingometr, więc postanowiłem od razu zainwestować w refraktometr, jednak wybór jest tak duży, że nie wiem na co zwrócić uwagę. Jestem w stanie wydać 150-200 złotych, co polecicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexy Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 A to one się czymś różnią? Kiedyś kupiłem jakiś randomowy z AliExpress i działa dobrze. Jak czasem oglądam strony ze sprzętem to wszędzie jest jeden i ten sam chiński model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Kolega DonBeer jakiś czas temu napisał poradnik. Sam mam RSG-100ATC i działa. przemo_07_10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodStream Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Pamiętaj, że kiedy w płynie jest już alkohol to refraktometr pokaże błędną wartość i trzeba przeliczać. Poza tym kiedy są już % to wtedy nie ma już takiego ładnej linii koloru tylko pojawia się rozmycie więc gorzej odczytać wartość. Ale do wysładzania jest idealny. Przynajmniej ja mam takie odczucia z użytkowania. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaedge Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 W Bydgoszczy na Czerwonego Krzyża można kupić, Troche drożej jak bezpośrednio z Chin, ale nie czekasz. Kupiłem jest ok . . http://allegro.pl/refraktometr-tester-brix-0-40-wina-piwa-cukru-02-i6738268839.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Dwa razy więcej to jest "trochę" drożej?... Ja mam najtańszy z Aliexpress i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć. Edytowane 6 Września 2017 przez Hary86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 No tak - też z ali kupowałem - wydałem całe 52 PLNy i po miesiącu przyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Też mam z Chin, służy już kilka lat, warto poczekać miesiąc, a różnice w cenie przeliczyć na kilogramy sodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexy Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 No i teraz dolar względnie tani wiec tym bardziej się opłaca. Ps. Zakupy przez aplikacje mobilna Ali dają dodatkowy rabat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaedge Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Ten który kupiłem "aż dwa raz drożej" zapewne to taki sam który Ty masz z ali. Nie chciało mi sie czekać i męczyć czterech warzeń na spławiku , więc przepłaciłem podwójnie zupełnie świadomie , wszystko kosztuje , czas też . Jak ktoś chce czekać niech kupuje w Chinach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelW Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) Ostatnio zbiłem balingometr, więc postanowiłem od razu zainwestować w refraktometr, jednak wybór jest tak duży, że nie wiem na co zwrócić uwagę. Jestem w stanie wydać 150-200 złotych, co polecicie?Moim zdaniem balingomierz i tak warto miec pod reka (chociazby celem weryfikacji wskazan refraktometru, zwlaszcza gdy mamy juz volty. Przeliczanie wzkazan to jedno, ale splawik warto miec). Moja rada: teraz kup balingomierz i jednoczesnie zamow refraktometr na aliexpress i korzystaj ze splawika do momentu wysylki, a za zaoszczedzone pieniadze uwarz sobie piwko PS. widze ze w tym kursie dolara to za ponizej 50zl mozna kupic :O Edytowane 7 Września 2017 przez PawelW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxy96 Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Odkopuję! Zamawiał ktoś ostatnio z ali i dostał już? Długo trzeba było czekać? Mogę prosić linka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 1 godzinę temu, oxy96 napisał: Odkopuję! Zamawiał ktoś ostatnio z ali i dostał już? Długo trzeba było czekać? Mogę prosić linka? https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180913113845&SearchText=homebrew+brix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxy96 Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 11 godzin temu, anteks napisał: https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180913113845&SearchText=homebrew+brix Dzięki. Skoro bez wskazania na konkretny to wybrałem ten: https://www.aliexpress.com/item/olimpo-Beer-Refractometer-Hand-Held-RSG-32ATC-0-32-Brix-1-000-1-120-Beer-Wort/32826041462.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3d214c4d5feR6A Swoją drogą jakaś przecena na transport jest, bo za przesyłkę aliexpressową tylko 1.03 dolara i podobno do 18 dni ma być - zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi