PiotrS Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Witam. Rozpoznawcze przygodę z warzeniem piwa mam nadzieję że moje warki będą radością dla innych Warka # 1 Kölsch Warka # 2 STYL MILD Warka # 1 Kölsch OG.11,5°Blg FG. 3°Blg Wyszło 16l ZASYP 65 stC - słód pilzneński 2,8 kg - słód pszeniczny 0,75 kg - słód Carapils 0,15 kg - słód Caramunich II 0,1 kg ZACIERANIE 62-63 st C przerwa 40 min 72-73 st C przerwa 20 min 76 st C filtracja CHMIELENIE - chmiel goryczkowy Iunga 5 g - 60 min - chmiel goryczkowy Iunga 5 g - 45 min - chmiel aromatyczny Tradition 15g - 30 min - chmiel aromatyczny Tradition 15g - 15 min DROŻDŻE - drożdże Old German Altbier 9 - Gozdawa kolsch v1(5).pdf Edytowane 19 Września 2017 przez PiotrS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrS Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Warka # 2 STYL MILD Gęstość 9.5 BLG ABV 3.7 % IBU 22 SRM 12.4 Styl Mild Wyszło 19l Czas gotowania 60 min Zacieranie Ilość wody do zacierania 11.4 L Całkowita objętość zacieru 15.2 L Kroki Temp 69 C, Czas 60 min Zacieranie krok po kroku Podgrzej 11.4 L wody do zacierania do 77.2C Dodaj ziarna Przetrzymaj zacier 60 min w 69C Wysładzaj używając 17.7 L wody o temp. 76C lub do osiągnięcia 25.3 L Strzegom Monachijski typ II2 kg Pilzneński1 kg Amber Malt0.2 kg Caramel/Crystal Malt - 40L 0.6 kg CHMIELENIE Chmiele Challenger 25 g 60 min DROŻDŻE - drożdże Safale S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Witam sąsiada. Samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się